predolga menstruacija?
Dober dan, imam par vprašanj.
Pred pibližno mesecem dni sem začela jemati kontracepcijske tabletke in menstruacijo sem dobila v času rožnatnih tabletk.Menstruacija se je vmes zmanjšala potem pa spet povečala z jemanjem belih tabletk. Zdaj sem končala prvi omot, vendar še menstruacija vedno traja, imam jo namreč že 12 dni. Je to normalno zaradi tabletk al moram čim prej k ginekologu? Kaj bi lahko bil razlog za tako dolgo menstruacijo?
lp in hvala
Dober dan,
Kontracepcijske tabletke Yaz jem ze malo vec kokr dve leti in vedno dobim menstruacijo ko jem bele tabletke in mi po okrog 7-10 dneh mine.
Zdaj pa mam menstuacijo ze ob 27.6., kljub ze skoraj celemu zavojcku roza tabletk. Imam policisticne jajcnike ampak se mi do zdaj kaj takega ni se zgodilo, zato predvidevam da to ni razlog.. Kaj lahko naredim?
Hvala za odgovor in lep pozdrav
Prek interneta se ne da povedati, ali je kaj narobe ali ne, verjamem pa, da vas skrbi. Če ni nič organskega (npr. spremembe na materničnem vratu, polipi, miomi), potem gre za funkcionalne (hormonske) motnje, ki povzročajo nestabilnost maternične sluznice in zato ta po malem krvavi. Močne krvavitve seveda niso niti prijetne, niti zaželene, dolgoročno lahko povročijo slabokrvnost. Dajo se ustaviti, a morate h ginekologu, da vas pregleda, postavi diagnozo in terapijo, tega pa jaz ne morem, niti ne bi bilo pravilno, zato imamo zdravnike.
Matjaž