Prednosti in slabosti sušilnega stroja
Se odločate za nakup sušilnega stroja? Jaz ga imam že približno 3 leta in ga poznam v piko. Spodaj si preberite, kaj so prednosti in slabosti sušilnih strojev:
Prednosti:
– perilo je hitro suho
– vlage v stanovanju je bistveno manj, kot če perilo sušite na stojalu
– odstrani odvečna vlakna, ki se naberejo med nošenjem perila
– odstrani tudi ostale smetke (tudi iz tistih oblačil, ki so pravi magnet za smetke). Imate tudi možnost
10 – minutnega programa, ki perilo prezrači in odstrani vse smetke.
– perilo ven pride mehko (mehčalec ni potreben)
– perilo pride ven skoraj povsem zlikano (razen če je notri preveč perila ali pa da perila takoj po koncu sušenja ne vzamete ven iz bobna)
– ogreje prostor, v katerem se nahaja
Slabosti:
– perilo se lahko skrči
– perilo ima krajši rok uporabe
– barvasto perilo lahko sčasoma obledi
– če je perilo že strgano, ga sušilec še bolj strga
– uničuje zadrge
– velika poraba električne energije
– zasede kar nekaj prostora
[/quote]
Najvec prahu doma ustvari susnje in likanje cunj, ker vse odpada z njih. S susilcem ta prah ostane v susilcu.
Susilec s TC porabi koliko? Dober kw na susenje, a ne? Torej 7 strojev na teden je cca 30 strojev na mesec, je nekaj manj kot 40kw dodatne elektrike ali najmanj 5€ vec na poloznici.
[/quote][/quote]
Najvec prahu doma ustvari susnje in likanje cunj, ker vse odpada z njih. S susilcem ta prah ostane v susilcu.
ja to glih ne drži…nekaj ga res not ostane, nekaj ga gre siurno ven, vsekakor ga pa orng zventilra ko piha zrak (izrabljen) ven. Pa tudi površina sušilca predstvalja opcijo/površino da se prah gor usede itd…
peglezen ne vem kolk pripomore, seslac pa naj bi ga načelom akr precej zadržal, razn če nimaš kake predpotopne zadeve
Susilec s TC porabi koliko? Dober kw na susenje, a ne? Torej 7 strojev na teden je cca 30 strojev na mesec, je nekaj manj kot 40kw dodatne elektrike ali najmanj 5€ vec na poloznici.
ja recimo da si na tistmu kW, mogoče malo čez…7 strojev oz vsakodnevno sušenje je malo velka količina amapak okej. Recimo da to drži za pol leta, pol leta ga pa itak zunaj sušiš oz ga minimalno rabš..tko da potem teh 5 € na letni ravni rata tam 2,3, mogoče 4 € več na mesec. če gre pa not čist vse pa še kak € prišetješ. Pa če se špilaš s poceni tokom lahk še z akak € račun ponižaš. Pač malo telovadbe, pregledat cene štroma, pa lahk z nekim malim vložkom sušiš brez skrbi
Zmeraj sem bila proti sušilcu, a smo ga sedaj nabavili. Do sedaj smo perilo sušili zunaj,le ob res preveč mrzlih dnevih notri. Sedaj pa je zunaj zrak pozimi zmeraj slabši, perilo po max pol ure zunaj dobesedno smrdi. Ne vem, kaj ljudje vse skurijo v svojih ogrevalnih napravah, a vidim, da se čez zimo obupno saj nabere na balkonski ograji… Skratka, nabavili smo sušilec, tudi v izogib vlagi, da se ne bi začela nabirati plesen, ker smo skozi noter sušili perilo… Čisto komot sicer ni, moraš po sušenju iztočiti vodo (zbirna posoda je skrajno čudne oblike) + očistiti filtra, +perilo takoj zložiti, dokler je še toplo + kak žep na kavbojkah ostane vlažen, ali pa kapuca na mikici. Ampak je ok. Zelo ok.
Sem zelo zadovoljna.
Jaz ga imam že ene 7 let in več, prvih nekaj let je bil non stop v uporabi, ker zaradi treh malih otrok sušenja drugače ne bi sfolgala, zadnje 4 leta pa zgolj za sušenje posteljnine in občasno v prehodnih obdobjih, ko je v zraku nenormalno veliko vlage. Ne vem, sploh ni zaradi stroška, ampak pozimi mi zelo prav pride za vlaženje hiše, ker zrak je blazno suh (perilo na stojalu pa suho v parih urah), poleti zunaj pa tudi suho en dva tri. Sicer pa zunaj ne sušim nikoli, ker perilo smrdi.
Če imaš ob sušilcu odtok ali stenski sifon, lahko s cevko kondenz napelješ v odtok in ne rabiš prazniti posode s kondenzom.[/quote]
Novejši stroji (s samo čistilnih filtrom) te opčine nimajo več. Ampak jaz bi raje praznila posodo, kot pa cistila tisti filter (mi je zoprno in nikoli ne moreš dobro očistiti).
Zadeva je zakon. Imamo 3 otroke in si ne predstavljam življenja brez.
Sicer kakšno zadevo tudi uničim, ker jo po prvem pranju dam v sušilec in se skrči.
Imam navado vsaj 2x ne dati nove robe v sušilec.
Likanja bistveno manj, manj dela z zlaganjem na sušilo in z njega, samo zložiš, le redke kose pustim na likalni mizi in 1x mesečno likam.