Preberite prilogo VIVE
Pravkar sem prebrala prilogo Vive, ki je sicer posvečena Limfomom. Ampak je zanimiva za branje tudi za tiste, ki jih zanimajo različne oblike zdravljenje, tudi presaditev.
V prilogi je precej napisanega o znakih limfoma in znakih za alarm, intervju z doc. dr. Barbaro Jezeršek Novaković, dr.med., ki je zdravnica za limfome in predstojnica internistične onkologije in je govorila o Moči pravilih informacij pri bolnikih, o znakih bolezni in o odkrivanju, diagnostiki.
Tudi moja onkologinja, zlata mag. Tanja Južnič Šetina, dr. med, ki poleg Jezeršek novakovićeve pomaga pri odgovorih na tem formu, je govoila o vlogi prvega zdravlejnja in zdravlejnja ponovitve bolezni.
Tudi hematolog, dr. samo Zver, dr.med. sodeluje v prilogi in zelo obširno opiše vse vrste presaditev, možne zaplete, pričakovane učinke presaditev….
Mag. Radka Tomšič, dr. med., radiologinja z OI piše o radioterapiji. Objavljen pa je tudi intervju z italijanskim strokovnjakom, ki govori o kombinaciji uporabe KT, in bioloških zdravil ter kasneje še uporabe radioimunoterpaije.
Ena stran je namenjena tudi splošnim info za bolnike, kjer predstavljajo Slovensko združenje bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L, njegovo delovanje, aktivnosti,….
In pričevanje naše soborke, Nine Kaličanin, ki se je zdravila za limfomom na KO za hematologijo v KC LJ in ki takole zaključi svoje pričevanje:
“Delovne razmere na Oddelku za hematologijo so katastrofalne. Občudujem in cenim zdravnike in medicinske sestre, ki delajo tam. Kdor ima moč, naj se podviza in uredi razmere na oddelku.”
Torej, priloga je v novi Vivi (oktobrski).
Kristina, bravo, sem prebrala,
tudi v prilogi Vive je po tvoji zaslugi naše Združenje L&L dobro predstavljeno, tako da so ljudje dobro informirani in komur je blizu naša tematika, je že skoraj moral kje naleteti na možnost, da se nam pridruži.