Najdi forum

PREBAVA

Spoštovani !

Enkrat sem se že obrnila na vas s številnimi vprašanji in dobila vaše mnenje zato sem se za ta korak odločila tudi danes.
Že tri leta trpim zaradi drisk, ki se pojavljajo v zelo različnih časovnih razmahih vendar skoraj vedno z enako intenzivnostjo (npr. lahko se driska pojavi 1x tedensko
lahko 1x na 14 dni…).Sedaj imam “mir” z driskami že od 25.04.2001-to je rekord.
Po opravljenih preiskavah (3x delna koloskopija-zadnja sept.2000-vedno pribl. 50 cm črevesja, ker je bila preiskava boleča, slikanjem z barijem-oktober 1999, alergotesti,krvne preiskave,alternativni pregled pri iridodiagnostiku…) sem bila od zdravnikov “odpravljena”,da je to samo funkcionalna motnja in da se moram na ta način življenja navaditi.Naj omenim še to,da mi je včasih slabo-kot v nosečnosti-brez razloga.V soboto(30.06.) so se mi nenadoma pojavili v črevesju krči in bolečine, ko sem hotela odvajati blato me je črevo zelo bolelo, ko mi je podvig končno uspel sem videla, da sem izločila veliko količino blata. Iz strahu, da bom zopet dobila drisko sem zvečer vzela SELDIAR kapsulo. Naj povem še to, da takoj ko začutim rahel premik v črevesju se ustrašim driske in potem razmišljam samo še o tem-obsedena sem s to boleznijo. Kljub temu, da sem v soboto vzela SELDIAR so se krči v nedeljo ponovili in trajali vse dokler nisem 2x izločila povsem normalno formirano blato.Danes so se krči ponovili le da me boli na desni strani. Na tretnutke se mi je dozdevalo, da se bom onesvestila. Po prihodu domov sem spet izločila veliko količino formiranega blata vendar me trebuh kljub temu še boli in v njem mi nekaj “piska”. Izmerila sem si temperaturo, ki je 37,2 C-nimam ovulacije ampak sem sredi menst.. Kljub temu, da mi je gastroentereolog zagotovil, da se vse kar se dogaja v črevesu vidi na začetku črevesa me je zelo strah, da imam katero od vnetnih bolezni. Sedaj razmišljam o še ponovnem tokrat samoplačniškem pregledu saj me je sram iti k zdravniku.
Za vaše mnenje se vam iskreno zahvaljujem!

Spoštovani!

Mislim, da se bova morala kar strinjati z mnenjem zdravnika, da gre za funkcionalno motnjo. Te so pogoste. Nerodnost celotne zadeve je, da se vrtite v začaranem krogu: vsaka sprememba v področju trebuha vas že vnaprej vznemiri v pričakovanju najhujšega. Seveda vas razumem, da se težko prepričate o nasprotnem, a dvomim, da boste pri naslednji preiskavi (tudi samoplačniški) izvedeli kaj več.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close