Pozdravljeni,
stara sem 35 let in v zadnjih 3 mesecih se mi je prebava popolnoma uničila. Pred tem sem imela redno prebava, 1-2x na dan sem šla na blato, normalno. Sedaj pa že tretji mesec opažam, da če ne spijem Donata sploh ne grem na blato. Seveda ko spijem Donat je potem driska enkrat na dan, zjutraj in to je to. Me pa ves ta čas cez cel mesec boli v spodnjem, levem predelu trebuha, kot da bi me boleli jajčniki in v sredini trebuha pod popkom. Ne vem kje naj iščem vzrok, da se mi je kar čez noč prebava tako poslabšala. Jem normalno, nisem predebela, telovadim 4x na teden, hodim. Res pa je, da po prebiranju forumov nekako sumim, da je to povezano tudi z endomitriozo, ker sem v lanskem letu marca imela abrazijo in po 3 mesecih po abraziji me je začelo boleti v spodnjem delu trebuha. Kri, vodo sem dala, vse ok, ultrazvok trebuha je tudi bil b.p. Ko sem prebirala znake endomitrioze je med njimi tudi spremenjena prebava. Kakšnega napenjanja ne čutim, v blatu še nisem zasledila krvi, samo včasih prozorno sluz med blatom. Bojim se da nebi bil kakšen rak črevesja? Kakšni bi bili simptomi za raka? Sedaj sem naročena na laparoskopijo, ali lahko z laparoskopijo tudi vidijo spremembe na črevesju? Ali naj se naročim na kolonoskopijo?
Hvala za vaš odgovor,
Pozdravljeni.
Svetujem vam, da s kolonoskopijo zaenkrat malo počakate. Najprej opravite laparoskopijo, Če bodo ugotovili endometriozo in prizadeto tudi debelo črevo, je to verjetno vzrok bolečin in spremenjene prebave. V nasprotnem primeru bo verjetno potrebna kolonoskopija.
LP