Da ti lahko odgovorimo na to vprašanje, bi bilo lepo, da napišeš kakšen jedilnik imaš. Če imaš slabo prebavo moraš jesti veliko balastnih snovi. Jaz sem opazila da če jem meso vsak dan imam prebavo veliko počasnejšo kakor pa če ga jem pribl. 1x do 2x na teden. Poskusi! Predvsem pa mora biti na jedilniku veliko zelenjave in sadja. Pa, saj vsepovsod veliko piše o uravniteženi prehrani.
Odkar pomnim sem imela težave s prebavo (stara sem skoraj štirideset let). Zaradi težav z artritisom (hude bolečine v sklepih na rokah, zapestjih, kolenih…) sem začela piti domači jabolčni kis. Pijem ga zmešanega z vodo, približno eno žlico na 2 deci, zjutraj s toplo vodo. Za prebavo obvezno zjutraj s toplo vodo. Vstani kakšne pol ure prej. Morda se ti ne bo zgodilo takoj prvi dan, po enem tednu pa bi že moralo delovati redno. Kis pijem že tri leta, vmes prekinem kakšen mesec, ker se mi upre. Nato se disciplinirano vrnem k obredu. Prebava se mi je popolnoma uredila (prvič v življenju, po vseh popitih čajih, slivah, odvajalih, črevesnih telovadbah…), sklepi me občasno še vedno bolijo (takrat pospešim pitje kisa in čez kakšen dan je bolje) in zatekajo, vendar enormno manj. Odkar pijem kis, nisem prehlajena, odpornost se mi je povečala, prenehala so me boleti ušesa, nimam angin in nisem imela niti enkrat gripe. Kadar razsaja kakšna viroza, me občasno kakšno uro trese mraz, dlje pa ne pride.
Nihanje teže po deset kilogramov gor in dol se je nehalo.
Toplo priporočam. Kis mora biti domač!!! Nikakor ne pride v poštev tisit iz trgovin!!!