Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Odnosi in socialna prva pomoč Starejši so modrejši pravna varnost zamenjave nepremičnin

pravna varnost zamenjave nepremičnin

Pozdravljeni!

Moj primer je precej zakompliciran. Na eni strani sem jaz, na drugi moj brat. Jaz imam v lasti 1/1 določeno stanovanje, ki bi ga rad zamenjal s bratovim deležem hiše katere je lastnik 1/2 brat druge pa najin oče. Oče želi svojo polovico prepisati name z bratom pa bi nekako želela zamenjati ali kako drugače. Problem se začne da se ne razumemo in je bratu po petih letih nekaj stopilo na žul, da je sedaj pripravljen pod ceno to tudi takoj zamenjati. Odkrili smo vknjižbo v hipoteko dveh upnikov z dolgovi iz leta 2003. Po pogovoru z upniki so le ti pripravljeni odpisat obresti v kolikor se poravna glavnica in stroški odvetnika. Zanima pa me naslednje. kako se mora to speljati da bom zaščiten pred morebitnimi še ne vpisanimi upniki do brata? Kaj moram storiti oziroma brat, da ne bom jaz kasneje dobil dolgov po njem, ki še sedaj niso vknjiženi v kolikor bi želeli mi zamenjati in poplačat njegove sedanje dolgove. Baje se mora brat zavezat, da bo morebitne dolgove , ki bi prišli za prepisom ali celo morebiti med samim prepisom nepremičnin na površje poravnat? kaj se zgodi če on po zamenjavi takoj prepiše stanovanje na hčero ali ženo? ali takrat vseeno dobim jaz njegove dolgove? kaj je s tem, kako ostanem pravno zaščiten tukaj jaz? ali lahko dolgove naprtijo meni? kaj je naboljši način zame da poravnam obstoječe dolgove in mu zamenjam stanovanje za njegov del hiše?

Hvala za trud vsem, ki ste pripravljeni pomagat,

lep pozdrav borči

Svetujem ti, da vprašanje postaviš na forumu “pravni nasveti”, tam odgovarja strokovnjak in se boš lahko na odgovor zanesel.

New Report

Close