Najdi forum

pravilen trening?

Zdravo!

Rada bi vas vprašala, kaj menite o mojem treningu: najprej 15 minut sobnega kolesa, sledijo vaje za noge (počepi, dvigovanje – obtežim noge z utežmi), nato vaje za trebuh (različni trebušnjaki, kot na Goranovi strani), nato vaje za roke – z utežmi.
Vmes med vajami rada skačem ali plešem, se pravi, naredim eno vrsto vaj za trebuh, malo skačem, pa drugo vrsto vaj… itd.Je to v redu? Ali je bolje, da delam vaje eno za drugo, ne da prekinjam s skakanjem?

Ko smo že pri plesu – je učinkovit?:))

Je v redu, če delam ta “program” dva dni, nato dan počitka, pa spet dva dni…?

Delala sem z 2 kg utežmi, pa mi je postalo prelahko. Kaj naj bo naslednja stopnja – 3 kg? 4 kg? Kolikšna je največja teža primerna za žensko?

Žal sem zadnja dva tedna precej zanemarila trening (izpiti, obveznosti, saj vem, slab izgovor, a je res:(() – v kolikšnem času spet prideš na prejšnji nivo? – sem že imela kar kondicijo, prej sem redno telovadila dva meseca.

Lahko ob takem treningu pričakujem rezultate v pol leta do enega leta recimo, rada bi shujšala, izoblikovala telo, dobila kondicijo?

Čez dva tedna se mi začne trening tai ji-ja – je prevelika obremenitev, če na dan treninga telovadim tudi doma?

Upam, da nisem preveč zahtevna z vprašanji, bom zelo hvaležna za odgovore!

Lepo se imejte!

Kolikor poznam tai ji, je veliko raztezanja in gibanja (bolj plesno kot borilno, ampak se vedno dosti gibanja) in bi jaz treniral z utezmi ostale dneve, npr. 3x na teden utezi, ostalo pa tai ji, ce pa bo premalo kondicije pa mogoce 2x na teden utezi pa 2x na teden tek, kolesarjenje. Odvisno tudi koliko krat imas treninge.
Glede utezi kdaj je prevec za zenske? Verjetno nikoli:). Vazno je da delas lepo pocasi in pravilno in ce naredis vec kot 12 ponovitev potem je cas da zamenjas tezo. Najboljse je, da si kupis utezi pri katerih lahko dodajas tezo, ne pa da vsakih kupis nove rocke, ker npr. za biceps bos delala manj kot pa za hrbet. Pa tudi za noge jih lahko porabis.

V dveh tednih ne boš veliko zgubila – mogoče bo prvi trening mal mučen pol drugi bo pa že skor kot prej…
Kar se pa mišične mase tiče – če jo enkrat zgubiš (po tem ko si jo nekoč velik pridobil) jo potem drugič pridobiš hitreje nazaj, ker ma mišica neke vrste spomin.

Ali bo treninga preveč (taj ji + doma) – boš vidla sama, če boš mogla intenzivnost treningov zmanjšat potem si prenatrenirana, in rabiš mal več počitka, drgač pa akcija 🙂

Kar se tiče pol leta in hujšanja – poskrbet moraš tudi za prehrano – dovolj beljakovin, kompleksni OH, esencialne maščobe – in nekolko zmanjšat vnost kalorij (tako da malo več porabiš kot poješ).

Andreja,

Postavila si zelo veliko vprašanj. Poskusil ti bom odgovoriti na nekatera.
Na nekatera si že dobila odgovore.

Ples je zelo dober. Zelo je primeren za ogrevanje in razgibavanja celega telesa.

Če je med vajami predpisan počitek, potem se tega drži. Počitek med vajami je zelo pomemben.

Praviš, da si prej imela dobro kondicijo ker si dva meseca redno vadila. Dva tedna pavze na tako “kratko podlago” pomeni veliko.Tako, da nisem mnenja, da je dovolj en trening in boš spet v formi. Boš potrebovala kar sledeča dva tedna.
Moji pojmi kaj je to kondicija in koliko potrebuješ, da jo dobiš so v čisto drugih merilih. Najmanj 4-6 tednov potrebuješ, da dobiš osnove, da bi sploh začela trenirati tako, da se temu reče trening.

Tvoj plan, da se bodo pravi rezultati kazali komaj po šest mesecih do enega leta so realni , če boš pridno vadila. Že prej boš opazila, da se svari obračajo na boljše. Pravo podlago pa boš dobila komaj po enem letu. Tedaj te več ne bo, “nekaj dni” netreninga vrglo iz forme.

Večini se to zdi predolgo? Pa ni. To je že naslednje leto v tem času.

lp

Hvala vsem za odgovore! Danes ponoči sem sanjala, da sem se včlanila k aerobiki, ampak bom kar doma nadaljevala.:)))

Lep pozdrav!

New Report

Close