Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija praskanje kljub lepi koži

praskanje kljub lepi koži

naš 17 mesečnik ima alergijo na jajce in mleko. Odkar smo na strogi dieti, se je stanje zelo popravilo, problemov s kožo ni več, uvedli smo že precej nove hrane, pa nikoli ni bilo reakcije.

Sedaj pa opažam, da že mesec dni se zopet praska po lasišču (kot se je včasih), tudi po trebuščku in precej nemirno spi. Na koži pa se ne vidi ničesar. Tudi nobenih drugih simptomov alergije ni, razen da je imel okoli ust kakšne tri pikice, ki pa sem jih pripisovala izraščanju zobk, ki je sedaj zelo intenzivno (ven so prišle petke odspodaj, trojkice na vrhu).

Mislite, da gre za alergijsko reakcijo? Naj pričnem z izločanjem hrane?

lp

si pogledala če so slučajno uške, praviš da se praska po lasišču, če je v vrtcu je to čisto mogoče. lahko da je koža le suha in ga zato srbi. ker pa ste že bili na dieti, pa poskusite tudi z izločanjem, nekaj bo že pomagalo.

ne, ni v vrtecu, uši nima. Malo izpuščajčkov ima le za ušeski (te ima vedno), pa pordelo kožo v ušeskih. Je pa res, da odkar je v varstvu pri babici, ga manj mažem z negovalnimi kremami, samo zvečer.

lp

ne vem, ampak izpuščaji za ušeski so pogosto znak kake otroške bolezni, samo se običajno pojavljajo še druge in pa z vročino. jaz bi poskusila ponovno z dieto, pa pozorna bodi če slučajno kaj teče iz ušes, da niso vneta, ali pa je res le koža

Otrok se praska zaradi glivic (kandide).

LP

Jaz pa bi rekla , da je to alergija na cvetni prah. Ali se praska največ po glavi , vratu ? Tudi pri nas je zdaj pomladi tako . Priporočam , da otroka po obrazu in vratu namažeš z negovalno kremo preden greste ven . Ko pridete domov , pa pod tuš in druga oblačila. Perilo naj se ne suši na prostem , posteljnine ne zračiti na oknih , ….

L.P.

hodimo na bioresonanco, glivic naj ne bi imeli. Je pa sedaj bolje, odkar ga mažem s Trixero vsak večer po glavi, na čelu se mu je pojavil lišajček, ki na prvi pogled celo spominja na temenca. Je to možno, po glavi pa nič?

Ima pa sedaj trebušno virozo, tako, da možno, da je to povezano tudi s tem.

Ja, praska se po glavi, po vratu, po prsih, bom na bioresonanci in kasneje pri alergologu še preverila, kako je s cvetnim prahom.

lp in hvala

alo samo maži pa maži pa še enkrat maži, ker če se bo to razširlo boš morala veliko truda da popraviš moja dobi okrog ušes te po čelo podobno temencam, ampak temence so lahko po celi glavi ali pa samo na določenih mestih lahko ma pa alergijo na temence-deodorditis al kak se že reče mi se s tem ubadamo od 3 tedna dalje pa vidim da če mažem je stanje veliko boljše aja stari smo pa 4 mesece vsi so govorili alergija ampak pr moji vem da ni ker jo ne dojim jedla je ad mleko allernova pa nobene hrane vmes pa je bilo stanje isto sedaj smo na navadnemad mleku pa veliko mažemo z hladilno kremo celo telo od glave do nog pa je stanje boljše

V Italiji se v lekarni dobi šampon Restiv oil . Je za tudi za dojenčke in je proti temencam .Deluje . Tudi moja hči je imela veliko na glavi .(Bratranec je rekel , da ima parmezan posut po glavi .) Glavico sem ji namazala z oljem in umila lase s tem šamponom in je bilo veliko bolje. Temenc seveda s tem nismo odpravili. Ko so se ponovile, smo postopek ponovili .

New Report

Close