pralni prašek
mene so na MON čveku naučili, da se namesto mehčalca da KIS in nisem verjela dokler nisem probala
zmanjšaj količino praška na pol in daj najbolj močno izpiranje
(kis je dober tudi za lase, doda se ga pol deci v mizarčku vode in lasje imajo volumen in les, ker iz las pobere ves šampon. najbrž podobno deluje tudi na tkanino)
samo zamenjaj pralni prašek, dvigni nivo vode v pralnem stroju pa boš videla. bodi pa pozorna če je koža v stiku z volno ali čim sintetičnim. pazi da bo vedno na koži bombaž. moja je dobila od šala ali jopice, tudi termoflisa, ki je bil mešanica volne, vedno rdečino po vratu in bradi, skratka povsod kjer se je koža dotaknila volne.
je alergik, perem pa z bonuxom, prej sem z arielom.
sicer pa propagirajo persil sensitiv, ga pa nisem preizkusila.
iza – glede kisa: jaz uporabljam jabolčnega, ker drugega nimam. lasje imajo rahel vonj po kisu kadar se potim, takrat ga voham. ampak si umivam s kisom bolj redko, pozimi predvsem. po šamponiranju si sperem lase, prelijem s kisano vodo (deci kisa dva deci tople vode) in premasiram, čez to dodam balzam in po dobri minuti izperem). perilo, ki mu dodam kis pa nima vonja, najbrž ker je toliko več vode.
glede oreščkov: moj pralni stroj ima vso vodo nekje spodaj, oreščki se tako ne morejo raztopiti v celoti in bi jih morala prej raztopit in to vodo vlit v stroj. tega se mi pa ne da delat. oreščki so zelo dobro čistilno sredstvo, samo nivo vode mora biti “visoko” in “viden”, da imajo kje oddajat lug. niso torej za vsak stroj. in ker mi nismo alergiki jih ne uporabljam več.
Persil sensitive se pri nas ni obnesel. Po naših izkušnjah se čisto nič ne razlikuje od ostalih “komercialnih” praškov. Končno smo našli rešitev: Ecover (iz Kalčka BTC).
Sinku se je ritka zrihtala, zdaj ima pa težave v vratom, brado in lički. Nekaj gotovo prinese mraz, čeprav ga vedno na debelo namažem z emoliensom. Verjetno sta kriva kapa in šal (sintetika in volna) ter odejca iz flisa, ki jo v spanju stiska k sebi (te razvade se še nismo uspeli znebiti, čeprav dela težave na koži šele zadnje tedne).