Pralni prašek
Zdravo!
Moj sinko ima zelo občutljivo kožo in je alergik, zato smo morali opustiti Persil in Ariel. Naša dermatologinja nam je priporočala Avo, vendar mi zelo smrdi. V trgovini sem zasledila tekoči prašek Omino Bianco: Detersivo Marsiglia (na embalaži je narisano milo, s katerim so prale naše babice in prav po tem milu tudi diši oz. smrdi), na katerem piše, da je hipalergen in dermatološko testiran. Ali ima katera izkušnje s tem praškom?
Katere praške uporabljate – predpogoj je da je primeren za naše občutljive sončke, da ne smrdi in da dobro pere.
Hvala vam za odgovore!
Katja
Mi uporabljamo izključno Amwayev pralni prašek, mehčalec in odstranjevalec madežev. In še to najbolj pogosto tekoči, razen kadar perem perilo na 90 stopinj. Nam se zdi v redu.
Smo vmes kupili kakšen drugi mehčalec (tako malo za zamenjavo vonja) ali prašek, pa je hčerka, ki drugače nima problemov (vsaj dokazanih ne) z alergijami, ima le bolj občutljivo kožo, takoj dobila pikice.
Uporabljamo pa ga že od njenega rojstva, torej več kot 8 let in mogoče je tudi koža nanj navajena.
To so samo naše izkušnje in ne reklama za Amwayeve izdelke. Če bi našla kakšen cenejši pralni prašek, ki bi nam ustrezal, bi ga z veseljem uporabljala. Je pa res, da smo nekajkrat poskusili kakšen drugi prašek, pa ni bilo v redu tako, da sedaj sploh ne poskušamo več drugih.