Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Pralni prašek

Pralni prašek

Zdravo!

Moj sinko ima zelo občutljivo kožo in je alergik, zato smo morali opustiti Persil in Ariel. Naša dermatologinja nam je priporočala Avo, vendar mi zelo smrdi. V trgovini sem zasledila tekoči prašek Omino Bianco: Detersivo Marsiglia (na embalaži je narisano milo, s katerim so prale naše babice in prav po tem milu tudi diši oz. smrdi), na katerem piše, da je hipalergen in dermatološko testiran. Ali ima katera izkušnje s tem praškom?

Katere praške uporabljate – predpogoj je da je primeren za naše občutljive sončke, da ne smrdi in da dobro pere.

Hvala vam za odgovore!

Katja

V Avstriji v Reformhausu kupujem ekološki prašek Ecover in sem z njim v vseh pogledih zelo zadovljna. Imajo prašek, gel, mehčalec, gel za občutljivo perilo.

Ali se ga v Sloveniji kje dobi? V Avstrijo namreč ne hodimo, občasno se zapeljemo le do Italije. Zanima me tudi, ali je primerna tudi za osebe z alergijami na trave – glede na to, da ta prašek bazira na rastlinah.

Hvala

Pozdravljena!

Zadnjič sem gledala neko reklamo. Ta prašek naj bi imeli tudi v BTCju v trgovini z zdravo prehrano Kalček. Ni pa preverjeno. Imajo tudi spletno trgovino.
Lep dan,

Bouha

Jaz sem v Kalčku kupila pralne oreščke in moram reči da sem zadovoljna. Ni potrebno dodajat niti mehčalca. Manjka le svež vonj. Zdaj malo preverjam in kak madež potem operem še z navadnim praškom. Do sedaj mi navadni prašek na 40 stopinjah ni naknadno očistil še nobenega.

Moja dojenčica je dobila rdeče izpuščaje okoli vratu in po rokah zaradi pralnega praška Persil. Tudi po Persilu Sensitive ni bilo boljše. Potem pa sem ravno na tem forumu slišala za tekoči prašek Denk Mit za alergične otroke, ki se dobi v DM. Fleki so povsem izginili. Pri meni se je dobro obnesel.

Ali ima katera izkušnje z Amway praškom? Meni so ga priporočili prijatelji, preizkusila pa ga še nisem. Hvala.

Meni so rekli, da nekaterim amway odgovarja, drugi pa na njega alergično reagirajo.

Mi uporabljamo izključno Amwayev pralni prašek, mehčalec in odstranjevalec madežev. In še to najbolj pogosto tekoči, razen kadar perem perilo na 90 stopinj. Nam se zdi v redu.

Smo vmes kupili kakšen drugi mehčalec (tako malo za zamenjavo vonja) ali prašek, pa je hčerka, ki drugače nima problemov (vsaj dokazanih ne) z alergijami, ima le bolj občutljivo kožo, takoj dobila pikice.

Uporabljamo pa ga že od njenega rojstva, torej več kot 8 let in mogoče je tudi koža nanj navajena.

To so samo naše izkušnje in ne reklama za Amwayeve izdelke. Če bi našla kakšen cenejši pralni prašek, ki bi nam ustrezal, bi ga z veseljem uporabljala. Je pa res, da smo nekajkrat poskusili kakšen drugi prašek, pa ni bilo v redu tako, da sedaj sploh ne poskušamo več drugih.

vsem svetujem obvezno dvakratno spiranje perila

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Počasi umira kdor postane suženj navade, ponavljajoč vsak dan iste poti, kdor ne zamenja prestave, kdor ne tvega in zamenja barvo oblek, kdor ne govori tistemu, ki ga ne pozna. Pablo Neruda

New Report

Close