Najdi forum

Pozor vsi starši!!!

Koristna informacija za vse starše, ki so življensko zavarovani pri zavarovalnici Triglav:
tole zgleda naši zavarovalni agenti kar zamolčijo…
Če sta oba starša novorojenčka zavarovana pri zav. Triglav, vama pripada nekakšna nagrada ob rojstvu otroka v višini 10% od zavarovalne police, vendar največ 1500 DEM. Se splača povprašati!
Midva s partnerjem sva to izvedela od nekega zavar. agenta in sva se pozanimala pri Triglavu, pa je čisto res. Poglejte tudi na:

http://www.zav-triglav.si/ pod rubriko osebna zavaraovanja- živ. zavarovanja.

Ja, to je res! Rada bi dodala samo še to, da velja to tudi če je zavarovan samo en starš, v primeru da si samohranilec. Jaz sem jo že dobila pred cca. dvemi leti.

Pozdrav Jakica

To-le je staro že najmanj 15 let, dobi pa se 10% od zavarovalne vsote in ne zavarovalne police. Ni nujno, da sta zavarovana oba starša, dovolj je, da je mama.

ja to je res, jaz sem pred 3 meseci dvignila denar.

Pozdravljeni!

Na straneh zavarovalnive nisem nič našla. Ali mi lahko kdo pove, če to isto velja, če je zavarovan samo oče. Hčeri je namreč agent rekel, če se bo zavarovala družinsko, bo dobila denar za otroka.Pred petnajstimi meseci, ko je hči rodila,
je bil njen mož edini hranitelj družine in edini življensko zavarovan.

Hvala.

Vzajemno življenjsko zavarovanje

Z vzajemnim življenjskim zavarovanjem se z minimalnim doplačilom zavarujeta hkrati dve osebi. Starša, ki sta bodisi sklenila vzajemno življenjsko zavarovanje ali pa sta zavarovana vsak s svojo polico življenjskega zavarovanja, sta deležna dodatne ugodnosti: zavarovalnica jima bo ob prvem otroku, ki se rodi po prvem letu trajanja zavarovanja, izplačala dodatnih 10 odstotkov zavarovalne vsote (vendar največ 1.500 DEM) življenjskega zavarovanja, s katerim je zavarovana mati.

DA VAM NE BO TREBA ISKATI PO NETU.
LP METKA

Kako pa stojijo stvari, če si življenjsko zavarovan pri kateri drugi zavarovalnici?
Če kdo kaj ve o tem, naj me, prosim, razsvetli, ker imava z možem življensko zavarovanje sklenjeno pri Zavarovalnici MB in ne veva nič o tem.

Ja, tudi druge zavarovalnice izplacujejo ob rojstvu razlicne procente (ali fiksen znesek) sama sem to uveljavila pri Slovenici (kjer sva tudi oba zavarovana druzinsko)

Jaz pa sem zavarovana pri Adriaticu, mož pa pri Triglavu ina nismo dobili nič!!
Sem povprašala na Adriatic, pa so mi rekli, da bi morala oba z možem biti zavarovana pri isti zavarovalnici!!!!

Pri zavarovalnici MB se tudi dobi, če sta zavarovana oba. Mislim da v znesku 3000 ATS, za vsakega otroka. Pri Zavarovalnici Triglav velja samo za prvega otroka. Preverjeno!

Ja vse to je res vendar mora biti zavarovanje sklenjeno vsaj 365 dni pred rojstvom otroka ker v nasprotnem primeru ne dobiš NIČ. Midva sva se zavarovala pri MB za večjo vsoto s tem namenom, da bi ob rojstvu otroka dobila ven cca 2500 DEM. Pa nisva , ker se je otrok rodil mesec dni pred rokom. Zavarovalnicam je važen smo datum in ne predvideni rok.
Priskrbela sva si razna potrdila, da je bil vidno prezgodaj rojen (veliko je imel bilrubina tako, da so mu hoteli zamenjati kri ) in razna potrdila od porodnišnice, pediatrov….pa ni nič pomagalo.
Razumljivo, da sem šel v MB (200 km) in se skregal in vse prekinil. Razliko pa lahko dvigneš šele po preteku zavarovalne dobe.
Mislim, da je drugje isto…..ko plačaš ti vse obljubijo ko pa morajo kaj prispevati pa nejdejo luknje.

Pišite če se motim—to so moje iskušnje.
Veliko uspeha.

Pogodbo družinskega zavarovanja smo imeli sklenjeno pri zavarovalnici Adriatic več kot eno leto pred rojstvom otroka. Tako smo po pogodbi dobili izplačan znesek 3000 DEM v enkratnem znesku na moj tekoči račun. Gre za enkraten znesek, če še rodiš, ga več ne dobiš. Dajo samo enkrat. Pozdrav, Mateja

New Report

Close