Pozna kdo GFS group?
Glede na to, da stalno iščejo nov kader, zaposlen pa je v celi firmi samo eden, si upam trditi, da gre zgolj še za eno izmed podjetij, ki nategujejo ljudi s finančnimi naložbami, študentje in pogodbeniki pa cele dneve delajo za drobiž ali pa celo hodijo v svoj minus, če ne dosežejo dnevne norme. Prodajajo jim sanje o lagodnem življenju in visokih dohodkih, polni pa se verjetno samo en žep …
Jaz sem bil tam na razgovoru. Na vsake 3 mesece približno menjajo kader. Delaš kot prodajalec preko telefona in sicer raznih finančnih naložb. Zamenjali so že kar precej kadra, celo tajnico. V začetku leta mi je ponujal 700 neto + bonusi sedaj pa vidim oglas, da ponujajo že 900 neto + bonuse. V glavnem 8 ur na dan non-stop kličeš stranke in jim vsiljuješ te finančne naložbe. Vmes imaš 2 x po mislim da nekaj minut počitka (za cigaret, tablete itd.) ter 30 minut za kosilo/malico. Potem pa spet gasa naprej. Itak, da če ti ne ustreza klicanje, da to ni to. In meni ne ustreza. Naj bi se tudi širili v Italijo in na balkan k čefurjem na hrvaško zato sedaj oglas za account managerja z znanjem srbohrvaščine. Drugače pa je vodil razgovor en mlad fant, ki naj bi bil solastnik ali prokorist. Na kratko pravi, da delo poteka tako kot v filmu Wolf iz Wolf Streeta. Tako, da si poglejte ta film pa boste videli kaj točno se dela. In kako izgleda.
Jaz sem dolgo delal kot s.p., zato sem vedno tudi prejemal dosti klicev iz takih firm za razna vlaganja in plemenitenja. Na začetku so me tudi nekajkrat pregovorili za razna naložbena življenjska zavarovanja, ne bom rekel, da nategnili, seveda pa gre tudi za njihov zaslužek, niso Karitas. Sem pa pomislil, kako da, ko vneseš telefonsko številko GFS v Google ali itis, ne dobiš nobenega rezultata. Za mene, ki sem brezvezen poslovni subjekt, se mi zdi neverjeto, da neka firma, ki se predstavlja kot hud ekspert za finance, nima niti javno objavljene telefonske in te kličejo z nekih skritih ali preplačniških številk. Kot da bi se dogovarjal, da ti pozidajo ful neko hudo hišo, potem bi pa hudi majster v pričo tebe klical kolega, če mu lahko posodi mešalc za betom, ker bo imel nekaj za delat v prihodnosti. Za delo znotraj take firme pa ne morem nič reči…