pozitivna na spb
Pozdravljeni
Sem v postopku obmp in kot je navada,te dajo na testiranje za spb preden greš v postopek.Dva dni nazaj dobim pismo,naj se ponovno javim zaradi izvidov.Vsa panična kličem v ambulanto,naj mi vsaj približno povedo kaj je narobe,ker čakati več kot teden dni,ni mačji kašelj,mi odgovorijo,da naj se ne sekiram in počakam.Potem sem jo prosila naj mi vsaj povedo katere bolezni testirajo,pa mi ni hotela povedati niti tega.Ker sem na dobri poti,da se mi zmeša,vas sprašujem,če mi lahko vi poveste katere bolezni se testirajo.Pred leti sem imela okužbo s hpv,ali je možno,da se je ponovila?Zanima pa me tudi,kako je možno,da je s partnerjem vse v redu?
Hvala za odgovore
Pozdravljeni,
najbolj verjetno je, da so ob PAP brisu ugotovili, da se vam je ponovila HPV infekcija. Moški nimajo težav s HPV sevi, ki povzročajo spremembe na materničnem vratu. Imajo lahko le genitalne bradavice (to povzročajo drugi sevi).
A priori drugih brisov ne delajo. Mogoče iz krvi preverijo za hepatits infekcijo.
Pozdravljeni.
Naj vam povem,da sem z vstrajnim stanjem pred vrati ambulante dobila odgovor,da imam nejasen izvid za hepatitis c.Še enkrat sem dala kri in včeraj izvedela,da so testi enaki.Spet nejasen izvid;na izvidu piše HCV z reagenti ortho nereaktivev,z reagenti Abbott mejno reaktiven.Poslali so me v infekcijsko ambulanto,spet sem dala kri in zdaj moram počakati 3 tedne.
Glede na to,da se v življenju nisem drogirala,že 8 let nisem poskusila alkohola in nasploh nisem v rizični skupini(razen tetovaže pred 12 leti),me zanima,koliko je možnosti,da so testi lažno pozitivni?In kaj sploh pomeni mejno reaktiven?Da se mi bo razvil ali da sem ga nekoč imela?
Hvala za odgovor
Pozdravljeni,
mejno reaktiven samo z eno reakcijo je zelo čuden rezultat. Kot povsod, je lahko tudi lažno pozitiven. Sedaj so ti testi tako zelo občutljivi, da je še težje razumeti. Hepatitis C se lahko prenaša predvsem s krvjo ali spolnimi odnosi. Mogoče bi bila varianta, da preverite tudi partnerja na hepatitis C. Če pa ste imeli staro okužbo, ste prenašalka ali imate svežo okužbo pa povedo protitelesa. Če je bil pozit. jedrni antigen (HbSAg), potem ni sveža okužba in ste načelo zdrava in ni ovir za naprej.