Pozdravljene vse nosečke
Ko berem tvoj komentar, da v bistvu nimaš pravico do ničesar – razen paketa, sem se morala takoj oglasiti. Upam, da veš, da imaš pravico do
starševskega dodatka (37.500 SIT). Na CSD ti bodo dali obrazce in jih moraš oddati 30 dni pred terminom poroda. Več o tem pa piše na:
http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/starsevskiDodatek.asp
Pa po rojstvu otročička oddaj vlogo za otroški dodatek (ampak ne kasneje od 90 dni po porodu), pa bo še kakšen tolar zraven. Če s tvojim dragim za leto 2001 nista prijavila nobenega dohodka čez študenta (oz. ta ni presegal 15% povprečne mesečne plače v RS), boš poleg 37.500 prejemala še 20.230 (+ 20% dokler otrok ni v vrtcu), torej vse skupaj 61.796 (pa še pokojninska doba ti bo tekla).
Jaz se tudi ravno odločam ali naj vzamem paket ali ne. Ker sem avtosedež dobila, voziček v paketu mi ni všeč, za uno štorkljo nisem ravno prepričana a jo bomo rabili ali ne (bom raje prej preizkusila), preostane paket s TRIP-TRAP stolčkom. Po drugi strani se mislim pa ta ali naslednji mesec odpraviti v Avstrijo in zna biti, da bi tam lahko dobila veliko lepih stvarc za otročka. Vzamem katero s sabo, če se bomo terminsko ujele.
Moj sicer navija, da bi šla rodit v Ljubljano, a mene je kar ornh strah poroda in se nagibam k temu, da bi šla na epiduralno v Postojno. Bom videla, se moram še malo pozanimati kakšne so kaj izkušnje tistih, ki so rodile v Postojni z epiduralno.
Par postov dol sem ti pa še nekaj dodala glede tvojih pravic, ki jih uveljavljaš pri CSD (za vsak slučaj).
Lep pozdrav!
Hojla…ne boš verjela…
Oba prejemava družinsko pokojnino (kje sva se našla)…tako da na žalost niič ne bo…niti nisva upravičena do socialne pomoči niti v bistvu nič..Sej ne rečem, pokojnine nekaj je, ampak danes je vse tako drago da … brez veze. Bomo že.
Hvala vseeno, res si prijazna ker se trudiš pomagat 🙂
LP