Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Pozdravljene vse nosečke

Pozdravljene vse nosečke

Ko berem tvoj komentar, da v bistvu nimaš pravico do ničesar – razen paketa, sem se morala takoj oglasiti. Upam, da veš, da imaš pravico do
starševskega dodatka (37.500 SIT). Na CSD ti bodo dali obrazce in jih moraš oddati 30 dni pred terminom poroda. Več o tem pa piše na:
http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/starsevskiDodatek.asp
Pa po rojstvu otročička oddaj vlogo za otroški dodatek (ampak ne kasneje od 90 dni po porodu), pa bo še kakšen tolar zraven. Če s tvojim dragim za leto 2001 nista prijavila nobenega dohodka čez študenta (oz. ta ni presegal 15% povprečne mesečne plače v RS), boš poleg 37.500 prejemala še 20.230 (+ 20% dokler otrok ni v vrtcu), torej vse skupaj 61.796 (pa še pokojninska doba ti bo tekla).

Jaz se tudi ravno odločam ali naj vzamem paket ali ne. Ker sem avtosedež dobila, voziček v paketu mi ni všeč, za uno štorkljo nisem ravno prepričana a jo bomo rabili ali ne (bom raje prej preizkusila), preostane paket s TRIP-TRAP stolčkom. Po drugi strani se mislim pa ta ali naslednji mesec odpraviti v Avstrijo in zna biti, da bi tam lahko dobila veliko lepih stvarc za otročka. Vzamem katero s sabo, če se bomo terminsko ujele.

Moj sicer navija, da bi šla rodit v Ljubljano, a mene je kar ornh strah poroda in se nagibam k temu, da bi šla na epiduralno v Postojno. Bom videla, se moram še malo pozanimati kakšne so kaj izkušnje tistih, ki so rodile v Postojni z epiduralno.

Par postov dol sem ti pa še nekaj dodala glede tvojih pravic, ki jih uveljavljaš pri CSD (za vsak slučaj).

Lep pozdrav!

DEja!

Drugače če nisi od daleč je tudi na Jesenicah možnost epiduralnega rojstva, pa še brezplačno je. Letos alilanskolet so začeli s tem. No saj kakor sama veš

Hvala za informacijo, Zoja. Sicer nikoli ne veš kje te “ulovi”, razen če čisto veš čas sediš doma…. od doma imam postojnsko porodnišnico bližje.

Kam greš pa ti (ko boš ali če si že) in kako?

Deja.

Jaz še nisem, je ravno včeraj pokazal test negativno. Upam da bo prihodnji mesec boljši. Drugače bom pa verjetno rodila na Jesenicah če bo vse v redu in kar normalno, vsaj upam. Čeprav tudi z epiduralno ni slabo, vsaj vse hvalijo.

Želim ti, da ti čimprej rata!!
LP – Deja

Hojla Deja.

Veš kako je s to pravico za starševsko nadomestilo…ti pripada AMPAK (pazi to)
Ker sem prejemnik družinske pokojnine se moram odločiti – ali eno ali drugo (ne eno ne drugo ni veliko, je pa pokojnine več, torej starševsko nadomestilo pa pa…)

Hvala vseeno

LP

Kaj pa, če bi tvoj dragi prejemal starševski dodatek? Predvidevam, da namreč samo ti prejemaš družinsko pokojnino, ne pa tudi on. A bi ti v tem primeru tudi “težili” glede tvoje pokojnine?

Lep se imej!

Hojla…ne boš verjela…
Oba prejemava družinsko pokojnino (kje sva se našla)…tako da na žalost niič ne bo…niti nisva upravičena do socialne pomoči niti v bistvu nič..Sej ne rečem, pokojnine nekaj je, ampak danes je vse tako drago da … brez veze. Bomo že.
Hvala vseeno, res si prijazna ker se trudiš pomagat 🙂

LP

Končno še ena podobna.Imam 38 let, prva hči 17, sinova 11 in 9, sedaj pa vsi skupaj z veseljem in nestrpno pričakujemo četrtega, fantka, ki že od 16. tedna veselo brca. Roka poroda: 5.3.2004.

New Report

Close