Pozdravljene vse nosečke
Pozdravljene!
Sem še zelo mlada-25 let, prvič noseča, v 26. tednu, tudi še koruznica-in mislim, da še dolgo, glede na to, kako je vse drago (vrtci…), če si poročen ali prijavljen na skupnem. Ko bo pa dovolj denarja pa si tudi želim poroke!:)
Baje pričakujemo fantka Davida, če smo se pa zmotili, bo pa punčka Eni.
Pozdravček!!!
Tudi jaz sem stara 29. Noseča prvič, srečna koruznica z najboljšim fantom na svetu. V 33. tednu – med veterankami. Počutje krasno. Zvečer, ko se vklopi turbo trbuh, se počutim kot samohodka. Se bojim, da se bom lepega jutra zbudila v dnevni sobi…
Gnezdimo tudi že na ful, ga ni lepšega kot zlaganje in prelaganje tistih miniaturnih stvari.
Uživajte.
Aja , mam popek s “šiltom”, kaj pa ve?
No pri nas pa čakamo tretjega/jo! Stara 32, poročena 4 leta, otroka 3 leta in 17 mesecev. Skratka čudovita družinica. Noseča sem skoraj 19 tednov in zanimivo – vsi trije so začeli delati prevale v trebuščku (ki začenja nevarno vzhajati) pri 17.tednih. Na srečo nam tokrat ne bo potrebno po kakšnih posebnih nakupih, najbrž bomo le sina preselili v svojo sobo, da bo njegovo posteljico dobil novorojenček. A je še čas za take stvari. Sedaj le skupaj včasih bereva namesto običajnih pravljic kakšno poučno o dojenčkih ipd. Je čisto navdušen in me po vsakem pregledu vpraša, če je zdravnica že dala dojenčka ven.
LP Marija
Pozdravljene vse!
Deja – v šolo sva šla z dragim malce prej, ker je mojo G strah zaradi prezgodnjega poroda (jaz sem bila prezgodnja, v moževi družini so prezgodni, dete je veliko, jaz pa majhna… 🙂 ). drugače papravijo nekje 7/8 mesec, naj bi se šlo…
Nakupovala nisva še nič – sva pa nekaj stvari že dobila, tako da moj šoping še čaka. Paketa od CSD pa ne bova vzela (voziček imava, avtosedež ni v redu – za moje pojme, štorklje ne rabim, trip-trap stolček bova pa kasneje kupila) tako da bova rajši vzela denar in kupila oblekice in posteljico…
Kar se tiče oblek smo pa po mojem vse iste…tudi jaz sem vsaj doma stalno v moževih oblekah – če mi pa moje niso več prav 🙂
Kako se pa ostale kej počutite? Jaz sem tako zelo brez energije, da bi se najraje zaklenila v spalnico in samo spala…
No pa lep pozdravček vam in vašim pikicam…
LP
Še ena več…
stara sem 32 let, poročena, to je moja prva nosečnost – v 3. postopku po IVF. Sem še čisto na začetku, dobri 4 tedni in trenutno še v strahu, kaj bo pokazal prvi UZ (naslednji teden). Srčno upam, da bo vse v najlepšem redu.
Upam, da se nam kmalu pridruži še več tistih, ki smo toliko časa prebile na forumu “Neplodnost”.
Srečno vsem!
Zivjo!
Stara sem 32 let, koruznica, pricakujeva pa prvega otrocicka – fantka :)))
Sem v 33 tednu nosecnosti, ki jo ze od 18 tedna prestajam doma na bolniski zaradi povisanega krvnega tlaka. Drugace pa bp, ce odmislim vedno pogostejse treninge tegale mojega fanticka in vedno bolj bolecih vezi…..ocitno raste in raste :)))))
Ce ima kaksna ze izkusnje z bolecimi vezmi, bom zelo vesela vsakrsnega nasveta kaj poceti in kako vsaj malo omiliti to tezavico! (G.pravi, da je to pac raztezanje maternice oz. nosecnost kot taka….)
Hvala.
Naj vam sije soncek!
A.
Jaz pa se nisem noseca… si pa nekoc zelim biti in si z veseljem ogledujem te srani in prebiram vase vpise iz katerih je cutiti sreco in navdusenje nad bodocim materinstvom.
Me pa zanima nekaj konkretnega… Kdaj se vizualno pozna nosecnost (mislim na trebuscek…v katerem tednu)? Pa se tole: ali je res, da zenska tocno ve, ali je noseca ali ni (nekaksen notranji cut, pravijo)?
Veliko srece in veselja vsem mamicam in bodocim mamicam s svojimi druzinami in otrocicki!!!
pa naj še jaz pristavim piskrček:
najin drugi otroček se bo rodil pri mojih 31 in pol letih in bo delal družbo triletniku, ki ga že težko pričakuje.
druga nosečnost je čisto nasprotje prve: prvič spoloh nisem vedela, da sem noseča, sedaj pa kar skoz in skoz po malem težavice. se pozna, da naš “taveliki” korenjak veliko zahteva. mali pa v trebuščku potrpežljivo brca in kolca.
skratka, komaj čakam da minejo še ti trije meseci in da na svet prikuka (tako pravi ginek) naša mala princeska. bomo videli – včasih zdravnikom tudi ni vse za verjet!
srečno vsem!
Mi smo v 17. tednu. Tako kot prvič vse poteka brez problemov. Naš fantek bo kmalu dopolnil 4 leta in že prav težko čaka sestrico. Bomo videli, če ima prav. Na NS je dejansko bolj kazalo na deklico. Komaj čakamo na naslednji UZ, kjer bi se moralo videti že bolje. V prvo so nam pravilno napovedali fantka. Drugače sem pa očitno v srednjih letih glede rojevanja (33 let), čeprav sem mislila, da sem med starejšimi.
Glede nakupovanja nas še ni zagrabila mrzlica, saj bomo veliko stvari lahko uporabili od prejšnjič, zato pa intenzivno načrtujemo pohištvo za sobico starejšega, saj bo moral sprazniti posteljico za dojenčka.
Ha, glede trebuščka. Se mi že pozna, a ne toliko, da bi se videlo iz aviona. Hlače še vedno nosim nenosečniške, pač odpnem gumb. Se mi zdi, da sem bila v prvo že bolj okrogla. Obakrat pa sem bila v nosečnost dejansko prepričana že pred CB, čeprav sem ga obakrat naredila takoj po izostali menstruaciji. Znaki? Kaj pa vem. Preprosto sem vedela.
Oglašam se še jaz – še ena bodoča mamica – prvič – stara 21.let (sem komaj dojela), srečna koruznica, poroke še ne bo (preveč udari po žepu, si pa jo nekoč zelo želim), noseča 14.tednov + 3.dni, zaenkrat brez hujših težav (vsaj upam). Mali pikec je lepo nagajal na NS, da ga je gin.težko postavila v pravo lego, tako da že kar slutim da bo mali nagajivček.
Vsem mladim in starejšim mamicam želim lepo nosečnost in čim več veselja ob malih sončkih 🙂
l.p.
Tassy
Še jaz – stara 29 let, jutri praznujeva tretjo obletnico poroke, doma imava dobre dve leti staro punčko. Noseča sem 9 tednov, trebušček se mi že pozna (prvič sem imela ogromnega, zdaj pa…). Počutim se dobro, zaspana tudi nisem toliko kot prvič.
Uživajte, se beremo
T.