Imel sem prometno nesreče,ki jo je povzročil voznik cestnega vozila iz Srbije.Ko sem prišel na svojo zavarovalnico urejat odškodninski zahtevek, mi je delavec zavarovalnice pojasnil, da za enkrat ne ve, če ima zavarovalnica iz SLO in Srbije podpisan sporazum o vzajemnosti in mi je rekel, da za enkrat ni druge rešitve, kot da škodo poravna iz polnega kaska,kerega imam in, da pač bom moral plačatai 1% od nabavne vredsnosti vozila, zgubim pa tudi bonus, čeprav nič kriv.Mi lahko to pojasnite.Zanima me tudi zakaj zavarovalnice iz Slo nimajo urejene te odnose z vsemi zavarovalnicami iz drugih držav, čegar vozniki vozijo po cestah Slovenije.
Hvala in LP.
Pomembno je,da ima povzročitelj nesreče veljavno polico avtomobilske odgovornosti.Korespondenčna zavarovalnica pri nas bo urejala zadevo naprej
Ker pa se reševanje teh škod malce zavleče je res bolje,da se škoda ki je nastala na vašem avtu popravi iz kasko zavarovanja.Avto boste lahko takoj popravili in uporabljali ,zavarovalnica pa vam bo po rešitvi škodnega primera povrnila bonus in plačano odbitno franšizo iz vašega kasko zavarovanja.
Večina Držav na evro prostoru ima z našo državo podpisan sporazum o vzajemnosti,ter določeno korespondenčno zavarovalnico v Sloveniji.
Malce več potrpljenj in časa bo potrebno,ne vidim pa,da bi bile z vašim primerom kakšne težave.
Vse dobro vam želim in lepo pozdravljeni!
Bruno Šneberger