povračilo stroškov za vožnjo
Pozdravljeni!
Zanima me, če kdo ve, ali sem upravičena do povračila stroškov za vožnjo. Hčerko s PP vozim v razvojni vrtec v Ljubljano, iz 25 km oddaljene občine. Ker pri nas ni razvojnega vrtca, v Domžalah pa je polna skupina (in imajo prednost otroci iz občine, kar moja hči spet ni, pa še stari morajo biti tri leta,kar moja tudi ni), jo pač vozim vsak dan v Lj. Zdi se mi, da upravičeno, saj ni druge možnosti? Ali kdo ve, je to možno za vrtec ali le za šolo (če pomislimo na to, da vrtec ni obvezen, tako kot šola)?
Hvala za odgovor in lep pozdrav!
Mami,
določeni prvozni stroški se priznajo, ampak je vse odvisno tudi od tega, kam se vozite v službo.. Najbolje je, da je povrnitev potnih stroškov napisana tudi na odločbi. Sicer pa vam bodo na vse te informarmacije lahko odgovorili tudi v vrtcu, ki ga hčerka obiskuje.
Tudi mi smo živeli v občini, kjer nimajo organiziranega razvojnega vrtca. Zato smo ga pač vozili v sosednjo občino. Pa sploh nisem pomislila na to, da bi zaprosila za povračilo potnih stroškov.
Sedaj že hodimo v šolo in po pogovorih z drugimi mamami sem izvedela, da je vse stvar občine, kjer prebivaš. V nekaterih občinah so povrnili tudi stroške prevoza v občini – gre za občino v okolici Ljubljane!
Zato je najbolje, da napišeš vlogo za povračilo stroškov prevoza in jo pošlješ na svojo občino.
Sanny
Moja hči še nima odločbe, dobi jo šele čez kak mesec ali dva. Razlog, da sem pomislila na povračilo stroškov je pa le v tem, da me kar precej stane, da naredim toliko kilometrov, saj sem sama izredna studentka in nimam dopoldne faksa, da bi tudi jaz ostajala v Ljubljani. Saj kasneje, ko bo služba, bo drugače, saj jo bom peljala spotoma.
Hvala vsem za odgovore, bom probala in videla, kaj bo:)
Pozdravcke!