Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija povišani levkociti

povišani levkociti

Pozdravljeni,

Spoštovana zdravnica, prosim vas za pomoč, ker me zaradi situacije v kateri se nahajamo grabi panika. Opravičujem se za daljši sestavek ampak želela bi vam širše opisati problem, če boste morda lažje presodila.
Hči je stara 6,5 let, rojena je bila z ekstrofijo mehurja in je podvržena vnetjem sečil. Praktično je vsak izvid urina slab v smislu povečanih bakterij ampak ob pojavu visoke temperature pa se potem to odrazi še na krvi in šele takrat zdravimo, drugače pa preprečujemo z ogromnimi količinami tekočine. (eno leto je od zadnjega vnetja) Za seboj ima kar nekaj posegov na sečilih in je inkontinentna.
Ni ravno ješč otrok, mesa sploh ne mara. Vedno je bolj bledikasta ampak je tudi zelo svetlopolta, tudi poleti. V zadnjem obdobju pa se ta njena bledica še stopnjuje in kombinira z utrujenostjo, podočnjaki, brezvoljnostjo, slabim razpoloženjem in pomanjkanjem apetita. Spat odhaja popoldan in potem zvečer tudi dokaj zgodaj, ponoči spi nemirno in škrta z zobmi.
Pred točno enim mesecem je dobila sestrico, ki jo ima zelo rada ampak vseeno se mi zdi, da jo nekaj tare tudi v vezi te spremembe. Par dni za tem pa je nenadno zbolel mož in bil hospitaliziran kar je njo zelo potrlo.
V ustih je dobila afto, brezvoljnost se je povečala, apetit totalno upadel Ker ima slabe zgornje sprednje zobke (obe enici in dvojki, praktično so ostale samo še korenine), se ji je vnela še zgornja dlesen in otekla ustnica, zato ji bo naslednji petek zobozdravnica to izpulila.
V petih dneh je večkrat dobila vročino, tja do 38,2. Nazadnje sinoči, zato sva šli danes do pediatra. Glede na njeno stanje sem bila prepričana (pa tudi pediater) da je slabokrvna.
Izvid krvi pa tega ni potrdil (hemoglobin 132), pokazal pa je povečane levkocite zaradi česar sem sedaj čisto sesuta, ker mislim na najslabše. CRP je bil normalen, levkociti 21.30, eritrociti 4.89, MVC 82.0 (napisane so samo vrednosti, ki odstopajo).
Če bi bil še CRP povečan bi mi bilo lažje, ker bi bilo potrjeno vnetje, tako pa sedaj samo povezujem znake in paničarim, ker se nas v zadnjih letih drži takšna smola, da enostavno povsod vidim najslabše.
Pediater se je glede na vneto dlesen in oteklo ustnico odločil za Amoksiklav, da bi se vsaj ta absces pozdravil ter v četrtek bo ponovil pregled krvi. Eno uro po prejetem antibiotiku je bruhala. Do sedaj je Amoksiklav prenašala normalno, bom videla kako bo zvečer ob ponovni dozi.

Vem, da sem bila dolga ampak zanima me, če imate morda kakšno razlago za zgoraj opisane dogodke in izvid? Gre lahko za stanje ob nekem vnetju, kljub temu, da CRP ni povečan ampak samo levkociti? Kako ji povrniti apetit?
Res me skrbi, ker je deklica samo senca prej razigrane punčke.

Hvala vam.

Število levkocitov je sicer povišano, vendar v skladu z nekim vnetjem. CRP se poviša kasneje, v 8-12 urah po začetku vročine, zato lahko vidimo tudi takšen izvid, ko so levkociti (že) povišani, CRP pa (še) ni.
Če vročina pade in je otrok po uvedbi antibiotika v 48 urah bolje, potem sklepamo, da je šlo za vnetje, ki ga je antibiotik omejil in ga bo tudi pozdravil. Pričakuje se, da bo kontrolni izvid krvi normalen,

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close