Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Povišani kloridi v znoju

Povišani kloridi v znoju

Pozdravljeni,
sin (5 let) je imel opravljeno preiskavo kloridov v znoju (iontoforezo) in ugotovljena je bila vrednost 44 mmol/kg. Nikjer pa ne pišejo referenčne vrednosti, piše le, da je rezultat mejen. Ali je to veliko odstopanje od pričakovanega rezultata? Je ta parameter relevanten le pri cistični fobrozi ali so še druga stanja, kjer lahko pride do odstopanja? Ker sin nima nikakršnih težav z dihali, nikoli jih ni imel, ima pa blage dolgotrajne težave s prebavo in prehranske alergije, zato je bila preiskava indicirana. Ali je možno, da bi sin imel cistično fibrozo in bi bila ta do zdaj popolnoma neprepoznana?
Hvala vam za pojasnilo že vnaprej,
Pika

Če je izvid mejen, to vedno pomeni, da je mogoče malce nad mejo, ki je določena za normalno ali malce pod njo (torej visoko normalen). Ni pa tipičen za cistično fibrozo.
Še posebej v primerih, da ima otrok težave, prehranskih alergij pa ne dokažemo, je preiskava za izključevanje cistične fibroze indicirana.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close