povedati?
Znašla sem se v situaciji, ko ne vem kako ravnati, da bo najbolj prav.
Zgodba je taka: razvezala sem se, ko je bil sin star let. Danes je star13 let. Prvo leto po razvezi ga je oče nekajkrat obiskal, potem pa samo še enkrat pred dvema letoma. Živim z novim partnerjem dobrih 7 let, razumemo se dobro. Sin ve, kdo je njegov oče. A ker nimata stikov (bivši mož je v tujini, nikoli se ne oglasi, ne piše, ne plačuje, ne povpraša za sina), sin do njega ne goji nekih čustev. Sicer ve, da nekje oče je, a zaenkat nima težav s tem. O njem ne sprašuje, ga ne omenja.Jaz o očetu nikoli nisem grdo govorila, ga pa v teh letih, ko se ne oglasi, nisem omenjala, ker me sin nič ni vprašal (razen enkrat, ko je vprašal, zakaj niti ne piše. Takratsem mu razložila, da je to iz tiste dežele težko in je bl z odgovorm zadovoljen).
Zdaj je bivši mož po svoji mami posla za sina sliko in košček papirja, kjer piše, da ga ima rad, da ne more priti, ker je predrago….
Sem v dilemi. Naj sinu to pokažem in ga morda vznemiri v teh občutljvih letih? Naj to shranim za kasneje, morda, ko bo kaj spraševal? Nimam namena zatajiti očeta, vendar se mi po tolikih letih , ko zanj ni niti vprašal ne zdi ravno primerno, da pa mu takoj pokažem njegovo pismo. Bojim se, da bi sina začelo kaj gristi, da bi bil žalosten.Čeprav približno ve, kako stvari stojijo. Kvačjemu sem mu kdaj še kaj olepšala, ko oče ni pričel (našla sem izgovor, da ne more, da pošta od tam težko pride, da je poklicati predrago, da je oče strokovnjak in ga tam zelo potrebujejo – nič od tega ni res.) To sem storila zato, da se sin ne bi počuti zapuščen od očeta.
kako naj ravnam?
Spoštovana Kocka,
sin se bo slej ali prej moral soočiti z dejstvom, da ga oče zanemarja in si bo nem ustvaril pravo sliko, zato je nesmisel, da bi mu očetovo pošto prikrivali.Glede na način kako pošete o fantovi stari materi sklepam ,da fant tudi z njo nima stikov.Ker je sin v letih, ko potrebuje za razvoj moške identitete tudi neposreden vzor, menim, da ga bo lahko dobil v vašemu partnerju, poskrbite le za to , da ga vaš partner ne bo odklanjal.