Lep pozdrav!
Na vratu imam nekakšno znamenje, izgleda kot bradavica na bradavici rjave barve že sigurno več kot 10 let, se je naredilo že v otroštvu. Me je motilo, vendar noben (prej še otroški) zdravnik ni temu namenjal nobene pozornosti in po prošnji za odstranitev sem bila bolj delažna posmeha kot česa drugega. In sem se s tem naučila živeti. Pred pol leta sem rodila in že proti koncu nosečnosti in po porodu sem dobila občutek da se je rahlo povečalo. 2 dni nazaj me je hčerka ranila čez znamenje, ga malo zatrgala. Sedaj se je ta zgornji del znamenja močno povečal (x1), izgelda nekako zaotečen in na strani kjer je bil ranjen rdeč, če se mi drgne ob kaj me tudi skeli, zato sem si dala gor obliž. Strah me je, da nebi šlo za kaj rakastega in v vsakem primeru bi si to rada čim prej odstranila. Na napotnico vem da traja predolgo in tako dolgo ne morem čakati, prvič me tako grabi panika da še spati ne morem, kot drugo pa, če se ne bo vrnilo v prvotno obliko je preveč moteče in vem, da si ga bom še sama slej ko prej zatrgala z oblačili, med spanjem…
Po opisanem sodeč, kako velika možnost obstaja, da gre za kaj rakastega? Kako v takem primeru poteka zdravljenje? Pri 25 se še nebi poslovila iz tega sveta 🙂
Zanima me kakšne so čakalne dobe za takšno odstranitev, ker iščem rešitev, kjer bi bila čim prej na vrsti ter kakšne so okvirno cene.
V upanju na odgovor se Vam že vnaprej lepo zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.
Marjeta
pozdravljeni,
če želite znamenje odstraniti obiščite dermatologa ali plastičnega kirurga, ki bo znamenje pregledal, ocenil tveganje, ali je z njim kaj “narobe”. Če se bosta tako dogovorila ga bo tudi odstranil in ga dal pregledati z mikroskopom (histološka preiskava). cene ne bi smele biti višje od 150e.
Če želite, da vam ga odstranim sam, se lahko naročite na kliniko Bartenjev Rogl na Derčevi 35, Ljubljana. Čakalna doba je do treh tednov.
lp