Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina povečane vratne bezgavke

povečane vratne bezgavke

Punčka je stara 3 leta in je imela pogoste angine vse do novembra lani, dokler ji nisem začela kuhati čajev za povečanje odpornosti. Ostale pa so ji povečane vratne bezgavke. Krvna slika je pokazala, da ima nekakšen virus v telesu, ki povzroča ta obolenja. Pediater je predlagal, da stvar zaenkrat pustimo pri miru. Ima povečane tudi mandelje in polipe, kar je ugotovil specialist. Zanima me ali obstaja kakšno zdravilo (kapljice, kreme, masaža), da bezgavke izginejo. Ali so povečani mandelji vzrok vnetnega stanja in kako doseči, da bodo normalni. Ali je nujno, da jo pošljem na operacijo polipov. Ali morda veste za kakšno zdravilo, ki bi ji pomagalo, saj mislim, da je njen zgornji dihalni sistem povsem “uničen”.
Mislite, da bi ji pomagala homeopatija in ali lahko pusti ta način zdravljenja kakšne posledice.

Zdravnik verjetno sumi na infekcijo z virusom Epstein Barr, ki povzroča infekcijsko mononukleozo (zoprno, a nenevarno obolenje) ki kot posledico zapušča pogosto povečane bezgavke, včasih po celem telesu, kar pa z leti samo izgine. Če pa gre le za kronično vnetje mandljev in žrelnice, pa boste morali k specialistu otorinolaringologu, ki vam bo svetoval ali pa tudi ne, odvisno od situacije, operativno odstranitev. Včasih je bila operacija mandljev “moderna” in so se zelo pogosto odločali zanjo, zdaj pa ugotavljajo, da kar povprek to le ni bilo dobro, saj so ti otroci kasneje, namesto za anginami, obolevali za traheitisom (vnetjem sapnika), ki je tudi zoprno, po svoje še bolj kot angina. Zdaj se za operacijo odločajo po temeljitem premisleku (vnetja ušes, naglušnost, odprta usta in zato nepravilna rast čeljusti ipd.).

Moje stališče do homeopatije je na tem forumu, mislim, že znano. Znanstveno dokazanih uspehov te metode nimajo, gre pa za zaupanje in/oziroma tisto, čemur mi najbolj verjamemo. Alternativne metode pomagajo posredno, spodbudijo lastne mehanizme obrambe in boja z neko boleznijo. Zelo veliko pri vsaki bolezni namreč pomaga dobro psihično stanje in vera v ozdravitev, vendar pri tako majhnem otroku ti mehanizmi še ne delujejo, zato bi se jaz držala raje klasične medicine. Če zdravniku ne zaupate imate vso pravico in možnost, da ga zamenjate ali prosite za drugo mnenje, z drugimi profili, ki se z zdravilstvom ukvarjajo, pa previdno! Ti namreč nikomur ne odgovarjajo za svoje eventuelne napake!

New Report

Close