Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija povečana žrelnica in mandlji

povečana žrelnica in mandlji

Pozdravljeni

Na vas se obračam v upanju na odgovor
Moj skoraj 3 letni sin ima po grozne težave ponoči in sedaj tudi že čez dan
Težava se je začela cca 14 dni nazaj ko je malo zbolel.
Takoj ko zaspi začne smrčati,diha skozi usta ravno. Ima tudi dihalne premore, kar je grozno prenašati. Tudi do 15 sekund.
Podnevi diha čez usta – nos ima prehode, ima otečeno sluznico ampak ko pije po steklenici se vidi da lahko diha čez nos.
Ko sem ga peljala k pediatrinji je pogledala v usta in rekla da ima povečane mandlje in verjetno tudi žrelnico in da to lahko traja od 4-6 tednov da se izboljša, glede na to da je bil pred 14 dnem malo bolan- prehlad.
Na orl sva bila na pregledu konec začetek septembra in je bilo vse ok. Naj omenim da smo imeli lansko poletje podobno težave ki se je kmalu uredila , vendar ni bilo tako hudo kot sedaj.
Zdi se mi da je stanje že 10 dni enako, nič boljše. Vsak dan pa dobi tudi en špric nasonexa v vsako nosnico

Prosim povejte mi ali je to nevarno? res izgleda kot da se bo otrok ponoči zadušil ali nehal dihat , je to možno? kdaj je stanje tako resno da je nujen predleg na orl?
Na kontrolo ga imam naročenega šele čez dober mesec

hvala vam

Svetujem, da čimprej obiščete ORL specialista (naj vam pediater izda napotnico pod nujno), za oceno stanja v žrelu ob težavah. Če se to ponavlja bo gotovo potrebna operacija mandljev in žrelnice. Do pregleda vkapajte otroku Operil P kapšljice v nos pred spanje (ne več kot 7 dni)..
Lep pozdrav,

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

New Report

Close