Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Povecana plodova aktivnost

Povecana plodova aktivnost

Pozdravljeni!

noseca sem 33t in ze dva dni opazam, da je plod zelo aktiven skozi celoten dan. Zanima me ali je to normalno? Je res da je lahko povecana aktivnost ploda posledica ovite popkovine okoli njegovega vratu?
lp

Spoštovani,

aktivnosti plodov so lahko zelo različne, prav tako aktivnosti ploda pri isti nosečnosti skozi nosečnost. In ni res, da bi bila aktivnost znak ovitosti popkovine. Morda plodu trenutna lega ni optimalna in jo želi spremeniti, pa ga pri tem kaj ovira, in nenazadnje lahko tudi res tudi popkovina, ki se ne ovije le okrog vratu ampak ima kdaj tudi kak bolj zapleten potek, npr, odvezane kravate, pa pod pazduho ipd. S potekom popkovine se vsekakor ne obremenjujte, saj na to nimate ne vi ne mi nobenega vpliva, prav tako to ne povzroča zapletov v nosečnosti, žal v nasprotju z ljudskimi govoricami in vražami.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close