Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Povečana jetra

Povečana jetra

Pri ultrazvoku trebuha mi je bila ugotovljena rahla povečanost jeter. Kaj to pomeni in kakšne posledice oz zdravljenje je potrebno. Hvala za odgovor in lep pozdrav. Stane

Spoštovani!

Jetra so navadno pri moških povečana zaradi prekomernega uživanja alkohola. Če ga spijete dva kozarčka na dan, potem je vzrok jasen. Če pa ste popolni abstinent, potem pridejo v poštev bolezni, kot so hepatitisi, motnje v presnovi bakra, železa, zastoj zaradi popuščanja srca ipd. Če poveste o sebi kaj več, bi lahko ugibala bolj natančno.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pri moji 10 letni hčerki so pri ultrazvočnem pregledu trebuha ugotovili tumor na jetrih. Na podlagi nadaljnih preiskav so postavili diagnozo: Nodularna fokalna hiperplazija jeter. O tej okvari – bolezni ne najdem nobene literature.Vendar vsak zakaj ima svoj zato. Mi lahko svetujete, kje dobim informacije o navedeni okvari. Kaj je razlog za spremembo in kako živeti, da bi se stanje normaliziralo.
Hvala in lep pozdrav!
jelka

Spoštovani!

Iz diagnoze lahko razberem, da gre za lokalno (omejeno področje) razraščanje jetrnega tkiva, za kar niso uspeli ugotoviti vzroka. Očitno ne gre niti za benigni niti za maligni (rakav) tumor. Zadeve verjetno z ničemer ne morete spremeniti, dekle bo pod stalno kontrolo, da bi pravočasno ukrepali, če bi se ta del jeter neobičajno razrasel in zaradi tega povzročal kakšne motnje v njihovem delovanju ali delovanju okolnih organov.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Objava čaka odobritev

New Report

Close