Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Povecan mandelj

Povecan mandelj

Pozdravljeni,

Pred nekaj meseci sem opazila da imam na levi strani grla mocno povecan in viden mandelj. Odsla sem k zdravnici ki je po pregledu rekla da ni nic narobe, ker mandelj ni pordel. Ker so mi v tistem casu izpulili zob je povecanje mandlja pripisovala temu.

Vendar pa je sedaj minilo ze cca 2-3 mesece in mandelj je se vedno povecan. V tem casu imam pogosto obcutek kot da se mi grlo zapira, opazam pa tudi bele izrastke na mandlju. Tokrat se je pojavil tako velik da ga cutim ko poziram slino.

Na desni strani mandelj ostaja normalne velikosti in brez belih izrastkov.

Pred mesecem dni sem bila pri zobozdravniku ki je potrdil da z zobmi nimam tezav in ne potrebujem nobenega posega.

Hvala za vas nasvet,

Tanja

Spoštovani

pri asimetriji mandljev priporočamo odstranitev mandljev in histološko preiskavo, saj obstaja možnost limfoma v povečanem mandlju (maligni tumor limfatičnega tkiva).
Možno je tudi, da je v mandlju vse polno bakterij Actynomices in to ravno zaradi težav z zobmi (kariesa); tudi v tem primeru se težava reši z odstranitvijo mandljev.

Priporočam torej posevt pri ORL specialistu in dogovor za operacijo.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close