Najdi forum

Potrebujem pomoč

Pozravljeni!

Redno prebiram tole stran, ter vaše odgovore in moram priznati, da se mi zdi super. Posebno zato, ker se ljudje s takšnimi in podobnimi problemi, res težko komu zaupamo in se s kom pogovorimo. O depresiji in anksioznosti je bilo že res veliko napisanega, vendar bi vam vseeno rada zastavila kakšno vprašanje.
Moji prblemi so se začeli pred petimi leti. Takrat sem zapadla v depresijo in postala močno anksiozna. Nekaj časa sem jemala antidepresiv (ne spomnim se imena), sedaj pa po potrebi jemljem helex 0,25. Včasih vsak dan eno, včasih pa tudi 14 dni nič. Zelo se bojim vseh tablet in zasvojenosti. Takrat ko je res hudo, se mi zdi ,da bi morala imeti večjo dozo, pa si ne upm uzet. Moj največji problem zadnje čase je, da ko se s kom pogovarjam in pridemo do kakšne teme, ki je bila vzrok moje depresije, me obide tako velika tesnoba, da imam občutek ,da bom omedlela. (pred leti se mi je to že zgodilo) Takrat pač skušam na silo spremeniti temo, kar se seveda zdi drugim čudno. Prsim vas za nasvet.
Sama se zavedam, da potrbujem pomoč psihiatra. Mojega zdravnika sem že prosla za napotnico in naj mi koga priporoča, pa me ne jemlje resno. Prejšnji moj psihiater se je upokojil.
Če mi lahko svetujete koga na celjskem , bi vam bila zelo hvaležna. Moja stiska je iz dneva v dan večja, (nočne more, utrujenost, fizična in psihična slabotnost, fobije,..)Zato vas prosim za pomoč. Stara sem 33 let, srečno poročena in imam dva čudovita otroka (šoloobvezen in srednešolec), ki sta pridna in ne vesta za moje težave. Mož seveda ve in mi pomaga. Sem zaposlena in s svojim delom zadovoljna.
Za odgovor se vam že v naprej lepo zahvaljujem.

LP Anastazija

P.S. Moj zdravnik mi je dal odgovor: imaš pač slabe živce, kaj bi rada.

Spoštovana Anastazija,
sodobna psihiatrična doktrina priporoča nadomeščanje anlsiolitiov ( pomirjeval) z antidepresivi.Slednje lahko predpiše tudi splošni zdravnik.V zadnjem času je potekalo več simpozijev o tem, kako predpisovati antidepresivno terapijo v ambulanti splošne prakse.

New Report

Close