Najdi forum

Pozdravljeni! Stara sem 27let,edinka, mamica 2,5letnemu otroku. Do predkratkim sm zivela s partnerjem pri moji mami. Veckrat sem se pocutila med dvema ognjema. Zivljenje je postalo rutina, doma je skoraj vse postorila moja mama, partner igra v bendu, imel je tezave in je na antidepresivih, veliko casa je prezivel za racunalnikom…izvedela sem da klepeta v klepetalnicah…da me ima namen prevarat,ker se ne zmenim za njegove spolne potrebe!ampak v mamini hisi ne morem seksat v kuhinji ali na kavcu…pa tudi ker se ni tako veliko ukvarjal z otrokam, kot sem pricakovala, sem bila jezna nanj…brez sluzbe sem in potemtakem bi mogla skrbeti za sina…partner pac ima muziko…no zdej sva en tedn narazen….on isce stanovanje, da se preseliva z otrokom k njemu…sem v hudi dilemi…strah me je, ker sem zelo navezana na mamo po smrti oceta…vedno sem njo sprasevala za nasvete v zvezi z vzgojo otroka…ne vem ali sem sposobna bit vredu mama in pravilno vzgojiti otroka, kaj ce spodleti? Glede na to da partner hodi na vaje in sem mu do nedavnega zaupala, se bojim, kaj pa ce me bo res nekoc prevaral…trdi da me ni, da je zelel, da vidi kako resno potrebuje spolnost z mano, ker si je vcasih moral tudi do 3x pomagati sam, ker se meni ni ljubilo ali mi ni bilo do tega…da ce bi me resno mislil prevarati ne bi pustil vseh gesel na svojem racunalniku, da bi to ugotovila….pa da sem prevec pesimisticna, zamorjena, brez hobijev ker nimam denarja in brez sluzbe, ceprav imam fakulteto koncano. Vse se pocela nekako tako koncaj os, koncaj gim, pejdi na faks, diplomirej, dobi sluzbo, poroci se, imej druzino….studij sem vzela resno, ga koncala, nism ravno veliko zurirala, nisem hodila na tecaje ki so studentom omogoceni bili in sedaj ne znam nic ;( po svetu kriza, ni denarja….vsi samo jocemo, jamramo, ampak kaj lahko naredimo? Zdej pa se iz ‘varnega zavetja’ pri moji mami v stanovanje, v mesto, placevat najemnino, poloznice….strah me je kaj se bo zgodilo….partner me prepricuje da ne smem bit pesimist, tako gledati naprej..nisva vec toliko v kontaktu ampak ko si piseva napise poskusi bit srecna tudi brez mene, vrzi stran slabe misli, jezo, razocaranje. Sem upal da bos bolj neodvisna in se hitro pobrala…rad te imam in mi je zelo tezko ampak sem hotel videt kako bi bila narazen.ma vidim da sem prevec zahteval….ampak jaz ne morem iz svoje koze….ne pijem, ne kadim, ne zapravljam….sploh ne vem kaj znam…zdej sm prebrala se horoskop za leto 2014 ‘ V prvi polovici leta se imate možnost dokončno umakniti iz odnosov, ki vas ne zadovoljujejo. Če mednje spada tudi partnerski odnos, imate v prvih dveh mesecih, še zlasti pa februarja, največ možnosti za slovo. Pozneje se lahko spet preveč vpletejo čustva in navezanost, kar bi lahko bilo vir vašega omahovanja in neodločnosti glede tega, kaj storiti s partnerjem, s katerim več kot očitno nista več za skupaj. Zelo možno je, da se bo ljubljena oseba odločila namesto vas in vam dala možnost za nov začetek. ‘. ce prav razumem naj bi se najina zveza koncala? Strah me je da ne bom zmogla zivet brez njega…verjela sem v njega, da bo rock zvezda, da se bova postarala skupej…pa pustil je Antidepresive, psihologa…zdi se mi da uziva ko je sam v svobodi, da hodi na vaje, ne pa k meni in otroku…zdej ne vem kako bo ce gremo res skupej na stanovanje….prosim za kakrsno koli pomoc, nasvet

Toplo pozdravljeni,

Po pisanju sodeča, ste še mladi in imate pred seboj še veliko. Trenutno doživljate zmedo, ne veste ali bi ostali doma, kjer je varno, ali bi živeli s partnerjem, ob katerem ne čutite prave stabilnosti. Pišete, da vam je mama vedno svetovala pri vzgoji in da sami ne veste, kako bi zmogli brez nje. Mama ste, 2,5 letnemu otroku in verjamem, da zmorete tudi sami. Čutiti pa je strah in negotovost, ki jo izražate. Morda bi bilo v redu, da bi poskusili na svoje, da začutite, kako je živeti od mame, kako je biti sam. Vsekakor pa je zelo pomembno, da se vi s tem počutite varno. Ker če se vi ne boste počutili varno, bo stres čutil tudi otrok. Občutek samostojnosti vam bo dal tudi lastno zasluženi denar, zato delajte na tem, da pridete do svojega denarja. Vem, da je težko danes s službo, ljudje leta iščejo delo, vendar če boste hoteli in iskali, se bodo tudi ta vrata odprla. Ko boste našli način in pot do svojega denarja, bo osamosvajanje od mame lažje.

Predvsem se umirite v sebi in si začnite zaupati. Ne potrebujete nasvetov fanta ali mame, ki bi vas v življenju vodili po pravi poti. Vsi delamo napake. Napake so del življenja, sprejmite to misel in zaživite sebe. Življenje je vaše, odločitve so vaše, nobenega vodstva ne potrebujete. Ko razmišljam o sebi in svojem osamosvajanju pri dvajsetih vidim, da sem ves čas imela v sebi nekaj, kar me je usmerjalo in vodilo. To je življenje, ki biva v nas in se izraža na svoj način. Zaupajte temu delu sebe, zadihajte na polna pljuča in si dovolite živeti. Kdo vam je pripovedoval, da ne zmorete in da ste nesposobni, nesamostojni? Resnično vam ni potrebno več verjeti tem idejam, pri svojih letih, mama, ženska, vse to ste, niste več otrok, odrasla ženska ste. Zaupajte si in zaživite sebe, preberite kakšno knjigo o vzgoji, delajte na odnosu do otroka, preberite knjigo o partnerskem odnosu, najdite kaj novega, drugačnega, začutite življenje, predvsem pa se prenehajte bati svoje sence, ker ko posije sonce, je ni več.

Vse dobro vam želim in srečno.

Sabina Stanovnik spec. Zakonske in družinske terapije Midva - Zakonski in družinski center (Ljubljana in Ptuj) Telefon: 030/333-009 E-pošta: [email protected] http://www.midva.si

Izvedela da me je med tem casom prevaral….on trdi da ni bilo varanje, ker takrat sem ga poslala in nisva bila skupaj….ko grem vcasih z otrokam na obisk k njemu mi je hudo…njegova blizina….srce hrepeni po njem…razum mi pa pravi da sva z razlogom narazen…. Ce se spomnim kako je bilo ko smo bili skupaj…stalno telefon, racunalnik, kitara, muzika…. Tisto urco kar smo na obisku se igra z otrokom in vse stima…tudi on trdi da me ima rad…zdej bi rad da se preseliva skupej na stanovanje kot cimra zarad otroka da ima kao oba starsa in potem vidimo kako bi slo….ampak se bojim da bom spet prizadeta…oz bo se vedno stavil na prvo mesto glasbo, hodil na vaje-kjer ima vaje je tudi zenska s katero je bil….zdej tud njegove izjave o tem da bi bila fak frenda…pa da srce pripada meni, tud ce ima ( oprostite izrazu) kurc* katera druga…to so zalitve zame….da se obnasava kot najstnika, ne odrasla…ker vsi imajo probleme in da bi mogla mislit na otroka…pa tud on me ima se rad in da skoda bit narazen….po drugi strani ker zivim z mamo mi pravi da se bom mogla osamosvojit…da rabim sluzbo, trdo delat ker sem res malo razvajena…da ne morem pricakovat da bo nekdo stalno z mano….da tud partnerja ne morsta bit stalno skupaj…ampak ce mas nekoga rad…si menda rad skupej…skupaj pocnes stvari? Ne vem…prosim za kaksen nasvet…

New Report

Close