Pozdravljeni!
Stara sem 22 let.Od pubertete dalje se nenormalno potim v obraz.Dovolj je,da mi je rahlo vroče ali sem v vlažnem prostoru,in na obrazu nastanejo celi “potočki znoja”,ki mi kapljajo iz vek v oči,iz obraza na vrat itd.Zaradi tega mi je v družbi neprijetno,poleti si sploh ne morem naličiti obraza,kar je še posebej neprijetno ker imam akne in pigmentne madeže.Hkrati tudi močno zardevam.Po drugih delih telesa,se vsaj mislim,potim normalno in tudi ni tako moteče.
Je prekinitev živcev zahtevna operacija in ali je potrebna splošna anastezija?Je potrebna napotnica ali se jo izvaja samoplačniško?
Slišala sem,da pomaga tudi vbrizgavanje botoksa,kako je s tem pri mladih ljudeh ki nimajo gub?
Hvala za odgovor!
Prekomerno znojenje res lahko izboljšamo z botoksom ali prekinitvijo živca, ki je odgovoren za znojenje. Težava je, ker se prekomerno potite na obrazu, ki je funkcijonalno najpomembnejši del telesa.; torej botoks razen za čelo ne pride v poštev (sicer bi vam ohromil tudi obrazne mišice), prekinitev živcev pa se za obraz ne izvaja.
Imam podobno vprašanje. Prekomerno se potim bolj ali manj povsod (dlani, podplati, vrat, hrbet, pazduhe seveda), ampak nikjer me ne moti tako kot na obrazu, saj ne poznam niti nobenega izdelka,s katerim bi lahko potenje vsaj malo omilila na obrazu. Potim se predvsem med nosom in ustnico ter med spodnjo ustnico in brado – kar curlja z mene, v te predele in ličnice pa tudi zardevam. Mogoče obstaja kakšen izdelek, s katerim bi se to omililo (deodorant za obraz), saj očitno nobena operacija na teh predelih ni mogoča, čeprav sem na wikipedii našla naslednjo možnost http://en.wikipedia.org/wiki/Endoscopic_thoracic_sympathectomy.
Hvala za odgovor inlep pozdrav
To je operacija, ki jo izvajajo torakalni kirurgi. To je velik poseg, saj vam začasno med operacijo kolabirajo pljučno krilo. Za več informacij se obrnite nanje.
lp,