potenje dojenčka
Pozdravljeni, roška,
domnevam, da je vprašanje, če je to normalno?
Sesanje je težko dela. Če se otrok med dojenjem ne utruja (ne počiva med sesanjem) in lepo uspeva na telesni teži, potem tako potenje ne pomeni nič bolezenskega.
Hvala za hiter odgovor.
Moj malček na telesni teži lepo uspeva .Pri treh mesecih je imel 7200g(odpustna teža iz bolnice je 3450).Sicer pa pri dojenju večkrat vmes tudi zaspi-ampak dojke ne spusti iz ust.Intenzivno ne vleče; rahlo jo seslja.Zanima me kaj bolezenskega bi lahko to potenje predstavljalo,da lahko ukrepamo čim prej.Posvetovalnico imava januarja.
Hvala za vaš trud.
Pozdravljeni, roska,
vse je v redu in nadaljnje ukrepanje ni potrebno. To potenje ne predstavlja kaj posebnega.
Pozdravljeni,
moja hčerkica je stara 4 mesece in zadnji teden ali dva opažam, da se med dojenjem precej poti (potno čelo, glavica), med dojenjem tudi velikokrat zaspi. Do zdaj sva imeli 2 sistematska pregleda, na katerem je pediatrinja poslušala srček in je bilo vedno vse ok (je pa res, da tega potenja takrat še nisem opažala). Ali bi lahko bilo to potenje znak kakšnih zdravstvenih težav? Naslednji pregled pri pediatrinji imava šele januarja in ne vem ali bi morala že prej na posvet/pregled.
Najlepša hvala vnaprej.
Če se otrok med hranjenjem (predvsem pri dojenju) prepoti, počiva, slabo napreduje na teži, potem seveda pojdite na pregled pred previdenim sistematskim pregledom.