Najdi forum

potenje

Pozdravljeni!
Imam problem, ki se sicer bolj tice mojega fanta ( star je 27 let ). Vsako noc se v spanju tako poti, da je zjutraj celotna postelja popolnoma mokra, rjuha pa je vcasih celo rumene barve. Kaksnih zdravstvenih tezav nima, to pa je zelo motece. Po obrazu oz. po telesu mu tece pot dobesedno v potokih.
Zanima me kako se to lahko prepreci oz. pozdravi?
Najlepsa hvala za odgovor in lep pozdrav!!!!

Spoštovani!

Proti potenju smo pogosto nemočni. Količina potenja je na nek način prirojena – seveda je potem odvisna od temperature in drugih mikroklimatskih pogojev okolja. Ne omenjate njegove telesne teže, razvad in telesne aktivnosti. Vsak odvečen kilogram poveča potenje, kajenje, alkohol, velika telesna aktivnost preko dneva in uživanje oblice tekočin zvečer – vse to ima za posledico potenje. Med boleznimi, ki bi mogoče lahko prispevale k temu bi bile bolezni ščitnice in sladkorna bolezen, seveda pa bi bili prisotni tudi drugi znaki, npr. hujšanje, mišična slabost ipd.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Tudi mojemu fantu se to dogaja, star je 31 let, brez zdravstvenih težav, poti pa se ob vsakem najmanjšem naporu, tudi v spanju, kadar se hrani….Velik je 1.73 in težak 75 kg. Sama sem razmišljala, da včasih z menoj ni kaj vredu, ker se namreč potim zelo malo, še v zelo vročem avtomobilu malo. Res se moram pošteno izmučiti, da se pričnem potiti. Je to zame normalno, stara sem 23 let, velika 1,70 in tžka 63 kg.

Kaj reči – imam 185 cm, 90 kg, športno odlično pripravljen, potenje pa je prava mora. Rešitve še nisem uspel najti – je pa precej zoprno, po 100 metrih hriba si zakuhan (čeprav se odlično počutiš), stojiš v vrsti na banki pa kaplja od tebe, zjutraj, ko se zbudiš si premočen… Sploh pa je zanimivo pozimi – v hribe hodim v kratki majici (pa čeprav je pod ničlo), ko pa zapiha pa kar gorim od znotraj, od zunaj pa me zebe (kurja polt in potenje skupaj – prav zanimivo in hkrati zoprno). Je pa res, da sem trdnega zdravja in hkrati prepričan, da mi potenje pravzaprav koristi. Rajši bi pa videl, da se ne bi toliko potil – če se s kolesom zapelješ na kakšen hrib, potrebuješ s seboj cel nahrbtnik preobleke…

Lep pozdrav, Janez

New Report

Close