Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Potemneli del kože na penisu

Potemneli del kože na penisu

Pozdravljeni

Na penisu imam nekakšno potemnelo znamenje, pravzaprav ne vem če je znamenje, gre le za občutno temnejši del kože. Pojavil se je že pred nekaj leti, ne vem točno kdaj (star sem sicer 22 let). Glede tega pojava sprva nisem bil zaskrbljen, zadnje čase pa me skrbi, da gre morda za kakšno obliko kožnega raka. Po internetu sem si sicer pogledal precej slik primerov kožnega raka in moram reči, da ne izgledajo tako kot v mojem primeru. Koža sama po sebi izgleda povsem normalno, ni dvignjena, ne pojavljajo se rane ali kaj podobnega, je le temnejše barve-nekako bolj rjava. Včasih tudi malce peče kot recimo pri rahli opeklini. Ta predel sicer ni bil nikoli izpostavljen soncu ali bil opečen na kakšen drug način. Nimam najboljšega občutka pri oceni, če se je potemneli del skozi leta povečal, mislim pa da se je. Zanima me ali lahko to nastane kot posledica masturbiranja, se pravi, da je ta del kože nekako preveč obremenjen oz. poškodovan zaradi prekomernega “drgnjenja” kože? Nekako imam ves čas občutek, da je to vzrok. Ali lahko masturbiranje povzroči kožnega raka ali kakšne druge bolezni kože na penisu. Kakšni so še lahko vzroki in kaj mi svetujete?

Pozdrav!
Vsekakor sitacije ne bomo rešili po tej poti.
Same poškodbe ne bodo krive.
Strah preed rakom je verjetno odveč, razjasni pa se stvar,. če se pokaže spremembo ali osebnemu zdravniku ali dermatologu.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close