Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija potek pregleda pri orl

potek pregleda pri orl

pozdravljeni,

lepo prosim, če mi lahko opišete potek pregleda pri orl za otroka (star je dve leti),
ali kaj vpiva na pregled če je otrok prehlajen,..

hvala

Spoštovani!

Če je otrok pregledan zaradi prehlada, potem seveda prehlad ni nobena ovira. Če pa želimo videti prehodnost nosu, velikost žrelnice, stanje bobniča zaradi ev. slabšega sluha… potem je bolje, da ni prehlajen. Pregled ni nič drugačen kot pri odraslem – pogledamo s pomočjo staršev (otrok sedu v naročju, starši pa držijo roke in glavo pri miru) v uho, nos, usta – žrelo.

LP IB.

pozdravljeni ponovno,

Pegled smo opravili, bi vas prosila, če mi lahko malo pomagate pri razlagi izvida, kajti pri pregledu smo dobili zelo skope informacije.

orl status;
Otoskopsko sluhovoda prosta, bobniča cela.
Enodonazalno sluznica rožnata, vlažna.
Ustna votlina; mandlji močno povečani, praktično se dotikajo uvule.
ostala ustna votlina vredu.
Vrat palpatorno mehak.
Tympanogram: B bojestransko
ADG; otrok ne sodeluje ( ne vem zakaj so to napisali čeprav je na desnoem ušesku kar lepo sodeloval, na levi pa je po tretjem pisku začel jokati da ga bolijo ušeska)-sem bila zraven.
DG; Veg.aden.i.o.
mnenje; dobili smo Maxitrol kapljice ter da naj skrbimo za higieno nosne sluznice s fiziološko.

Naj navedem, da sem sama zdravnici povedala, da večkrat dnevno izpiramo nosek z fiziološko in smo do sedaj že dvakrat imeli kapljice maxitrol in tikrat tobrex. Dvakrat antibiotik za vnetje ušes in dvakrat za vento grlo in nešteto viroz, pri katerih smo vedno uporabljali operilp in na koncu po dveh tednih pristali na tobrexu ali maxitrolu.

Ponovni pregled imamo čez tri mesece v primeru poslabšanja prej.
hvala

ksenija

Spoštovana gospa Ksenija!

V tem izvidu je razvidno, da sta mandelna velika – kar pa po sebi ni nič posebnega, preiskava – Timpanogram pa pokaže “B”, kar pa govori, da se v votlini srednjih ušes nabira sluz, kar pa je ponavadi posledica nedovoljne prehodnosti nosu ali povečane žrelnice (zaradi vsega tega lahko otrok slabše sliši). Z kapljicami naj bi to prehodnost izboljšali, seveda ni potrebno vedno Maxitrol in podobne kapljice, priporočamo predvsem fiziološke. Seveda če se stanje ne uredi, potrebno je misliti tudi na ev. odstranitev žrelnice, ki ponavadi naredi vse zgoraj omenjeno. Na kontroli se bo videlo, kako naprej.

LP IB.

hvala,

lp
ksenija

LP.

New Report

Close