Najdi forum

postoperatiivna fiboza

Pozdravljeni,obračam se na vas po pomoč,kako si lahko še lajšam bolečine oz. stanje po operaciji hernia disci. Leta 2005-julij sem bila operirana,hernia L5-S1-DESNO,operacija naj bi bila uspešna(na desni nogi imam ugasel ahilov refleks,mrtvo peto in udi delno zadnji del noge).Vendar še isto leto decembra me začne boleti leva stran in leva noga.Obiskala ortopeda:EMG-ugotavljam lažjo subkronično radikulopatijo na nivoju L5-S1-levo.
RTG-izravnana le lumbalna lordoza, zožen i.v. korpus med korpusi L5-S1,v sliki i.v.osteohondroze,znaki začetne i.v. osteohondroze so vidni tudi v predelu korpusa proksimalno.Struktura skeleta je primerna.
MR-izravnana je lumbalna lordoza.Retrolisteza LV SI za 3mm.Začetna degeneracija i.v. diskusa LIV/V ter zmerna LV SI.Lažja degenerativna stenoza spinalnega kanala v višini LV SI, ki je posledica retrolisteze ter manjših robnih osteofiov.Korenina na desni strani se ne diferencira pred aplikacijo paramagnetnega kontrastnega sredstva, le to se intenzivno nabira v okoli korenine na desni strani ter v poteku desne lateralne konture terminalne vreče-POSTOPERATIVNA FIBROZA.Nekaj kontrastnega sredstva se nabira tudi ob korenini na levi strani.Lani februarja dobila blokado,izvajala 2-krat 10-dnevno fizioterapijo.Redno plavam,telovadim hodim na masaže-vendar imam kljub temu še vedno bolečine,moja služba je gibljiva-malo sedim drugače hodim.Prosim vas če mi lahko razložite vzrok mojih težav po vseh teh izvidih in vas naprošam če mi lahko kako pomagate zaživeti brez bolečin. HVALA!

Glede na diagnozo in simptome, ki jih imate, gre za dokaj zapleteno situacijo, ki ni povsem tipična in je potrebna natančna analiza situacije. Ugotoviti je treba, kako so simptomi povezani med seboj, kje je vzrok in kje posledica. Včasih se zgodi, da zarastline po operaciji še bolj dražijo živec, kot operirana hernija.
Podobne primere sem že imel, zato vas vabim na pregled, kjer bo marsikaj bolj jasno.

Lep pozdrav,

Rada bi prišla oz. se naročila k vam na pregled v Maribor,kako se lahko pri vas naročim.
Imam težave s hrbtenico.
Lep pozdrav.

Pozdravljeni,

Pokličite v našo ordinacijo v Mariboru v torek ali četrtek in se bosta s sestro dogovorili za termin.

Telefonska številka je 02 470-2413

New Report

Close