postopek OBMP
Pozdravljene!
Ko malo prebiram teme,vidim,da se tudi midva zal pridruzujeva mnogim,ki nam naravna pot ni bila usojena.
Pri meni na 1.pregledu ugotovila pregrado, dobila napotnico za laparoskopijo in HSC, vendar na UZ, ki ga pred tem naredijo,druga zdravnica ni nasla pregrade, podala pa sum za lazjo adenomiozo (odebeljena zadnje stena maternice) in napisala,da ni razloga za operacijo. Ker pa spermiogram mojega dragega ni idealen (glave nepravilnih oblik in gibljivost) omenila, da bo najbrz itak epruveta – moj caka na pregled pri andrologu. Jaz pa mela kontrolo pri svoji v Leoniscu in je kar mal se zacudila nad mnenjem UZja in se enkrat pogledala in se zmer je mnenja,da vidi manjso pregrado. Skratka, sem ji kar rekla, da zdej ni ne “ptic ne mis”, in da sem vesela,da ne rabim posega, po drugi strani pa mal zmedena. No, zdej je receno, da je predlog za epruveto, je pa vse odvisno od mnenja androloga. Mi je pa v isti sapi tudi rekla, da konzorcij cez poletje ne obravnava zadev.
Sicer sva na relativnem zacetku, vendar pri nasem zdravstvu ze zdej videla, da te stvari znajo trajat. Oba sva 36 in seveda zelja po otrocku je velika, zato bom vesela vsake izkusnje glede tega, kako ta postopek poteka, kako hitro se stvari odvijajo…..