Najdi forum

Postojna – EA

Punce,

zadnjic je ena, njeno ime sem pozabila , odprla post na temo epiduralna analgezija, ki jo zaenkrat nudjo le v Postojni .
Povedala je da je bila v Postojni na informativnem razgovoru in da je imela dober občutek. Zanima me, kaj je še izvedela.

hvala za odgovor!

Ojla! Tudi na Jesenicah jo imaš.

In, imaš morda kaj več informacij v zvezi s tem?
Po moje so tam šele bolj na začetku.
Glede na to, da sem iz Kp , mi Jesenice ne pridejo v poštev…

EA je včasih tudi v Ljubljani (če ujameš trenutek, ko je usposobljeno osebje na voljo), je tudi v Kranju in tudi v Mariboru. Za drugje pa ne vem.
Če si iz KP je Postojna v vsakem primeru najboljša varianta. Pojdi tja, kjer imajo s tem pri nas največ izkušenj, torej v Postojno.

Nasploh je tako, da te na porod dobro pripravijo, vse ti povedo, sama si npr. določaš koliko želiš ob porodu čutiti bolečino. Podpišeš tudi formular, s katerim potrdiš, da se kljub možnim zapletom s posegom strinjaš (nekaj temu podobnega). Poseg je kljub vsemu invaziven – več si npr. preberi v reviji Nosečnost (mislim da je od Mojega malčka posebna izdaja). No, vse pomembne informacije vsekakor dobiš tudi v porodnišnici.

OJ! Ja zdej pa že kar nekaj časa delajo to. Je še brezplačno. Dekleta kar pohvalijo to. Pri pregledu te ginekolog vedno vpraša kako želiš roditi in potem se zmenita vse potrebno. LP

hojla, to sem bila najbrž jaz-
ja tam ti anesteziolog opiše podrobno poseg kaj se dogaja in kako, do kakšnih zapletov lahko pride itd, in o prednostih. bodoče mamice ga lahko vprašajo kar jih pač skrbi .
jaz sem imela dober filing.-kao se mu je ful mudilo pa je sestanek trajal vseeno kakšno uro in pol.
na koncu smo dobile obrazce -da nam je že anestezilog razložil poseg in da te imajo v evidenci, da ko prideš rodit ne rabiš še enkrat izpolnjevat teh obrazcev.
aja lahko se tam odločiš, če želiš EA, ko prideš…
predavanja o EA imajo vsako sredo in petek ob 11 h, upam da sem si zapomnila, kar pokliči v porodnišnico in vprašaj za sigurno.

Res je: predavanja so takrat, kot pravi Apolonija. Na njihovi internetni strani sem vprašala za info prek maila in mi je odgovorila predstojnica porodnišnice, tako da zagotovo drži.

lp

hvala za info Apolonija in Una1,

ce imajo tako dobro organizirano, da dobis informacije kar preko weba, potem zadeva sigurno špila.
BTW: Una1 kateri site pa si gledala? Pravis njihov site….Jaz linka od Postojnske porodnisnice namrec nisem nasla…

Nekaj tveganja sicer obstaja, ko ti tisto iglo zabadajo v hrbtenjačo, brrr, ampak ,če pri tem ne čutiš bolečin , se mi zdi to dobra alternativa

se bom šla pozanimt kar v Postojno , ko bočas za to – rok imam namreč šele drugo leto …

Link je naslednji (tudi jaz sem ga komaj našla – iskat moraš pod bolnišnica in ne porodnišnica): http://www.bolnisnica-po.si/index1.html. Tu boš dobila vse informacije.

lp

New Report

Close