Postojna – EA
EA je včasih tudi v Ljubljani (če ujameš trenutek, ko je usposobljeno osebje na voljo), je tudi v Kranju in tudi v Mariboru. Za drugje pa ne vem.
Če si iz KP je Postojna v vsakem primeru najboljša varianta. Pojdi tja, kjer imajo s tem pri nas največ izkušenj, torej v Postojno.
Nasploh je tako, da te na porod dobro pripravijo, vse ti povedo, sama si npr. določaš koliko želiš ob porodu čutiti bolečino. Podpišeš tudi formular, s katerim potrdiš, da se kljub možnim zapletom s posegom strinjaš (nekaj temu podobnega). Poseg je kljub vsemu invaziven – več si npr. preberi v reviji Nosečnost (mislim da je od Mojega malčka posebna izdaja). No, vse pomembne informacije vsekakor dobiš tudi v porodnišnici.
hojla, to sem bila najbrž jaz-
ja tam ti anesteziolog opiše podrobno poseg kaj se dogaja in kako, do kakšnih zapletov lahko pride itd, in o prednostih. bodoče mamice ga lahko vprašajo kar jih pač skrbi .
jaz sem imela dober filing.-kao se mu je ful mudilo pa je sestanek trajal vseeno kakšno uro in pol.
na koncu smo dobile obrazce -da nam je že anestezilog razložil poseg in da te imajo v evidenci, da ko prideš rodit ne rabiš še enkrat izpolnjevat teh obrazcev.
aja lahko se tam odločiš, če želiš EA, ko prideš…
predavanja o EA imajo vsako sredo in petek ob 11 h, upam da sem si zapomnila, kar pokliči v porodnišnico in vprašaj za sigurno.
hvala za info Apolonija in Una1,
ce imajo tako dobro organizirano, da dobis informacije kar preko weba, potem zadeva sigurno špila.
BTW: Una1 kateri site pa si gledala? Pravis njihov site….Jaz linka od Postojnske porodnisnice namrec nisem nasla…
Nekaj tveganja sicer obstaja, ko ti tisto iglo zabadajo v hrbtenjačo, brrr, ampak ,če pri tem ne čutiš bolečin , se mi zdi to dobra alternativa
se bom šla pozanimt kar v Postojno , ko bočas za to – rok imam namreč šele drugo leto …
Link je naslednji (tudi jaz sem ga komaj našla – iskat moraš pod bolnišnica in ne porodnišnica): http://www.bolnisnica-po.si/index1.html. Tu boš dobila vse informacije.
lp