Postojna
Rodiš lahko kjer koli želiš. Na preglede hodiš k svojemu G, do konca, če ti na koncu reče da te bo obdržal, pa pojdi kar v PO (mogoče ti bo dal podpisati izjavo, da greš na lastno odgovornost). V PO pa le prej kliči in se zmeni za obisk, ker nekje v 7mesecu hodijo punce na posvet (majo 1-2x na teden) in tam izveš vse o EA (če greš za to), pa podpišeš izjavo, da se strinjaš z EA pa poveš kdaj maš rok, da te majo v evidenci.
Pazi samo, da ne boš v šoli za starše plačevala kakšnega dodatka za prisotnost očeta pri porodu, ker to plačaš v bolnici kjer rodiš in boš morala potem plačati dvakrat, pa glej da dobiš potrdilo, da ga ne shranijo za evidenco.
Kaj veš kje boš ko boš morala iti. Si predstavljaš da si z KP in si na obisku pri teti v MS 3 tedne pred rokom in dobiš popadke, take ful hude??? Valda ne boš letela do KP??
G pa ne prepričuj nič, saj je to tvoja stvar.
Moja kolegica je rodila v Postojni z ea in je bila pred porodom stalno “v varstvu” ginekologinje.
Ginekolog te mora pravočasno napotiti v porodnišnico. Sicer ti bodo pa v Postojni vse povedali. Samo pravočasno pojdi do njih in uredi vse formalnosti – dva do tri mesece pred porodom. Najbolje je poklicati in jih točno povprašati. Jaz bom morala to storiti šele čez nekaj mesecev.
LP
Ja, Pajaca ti je prav povedala. Ginekolog sploh ne ve kje bo pacientka rodila in ga/jo to ne zanima (oz. naj ne bi zanimalo). Kjer je pač najbližje v tistem trenutku, ko dobiš popadke (tako se sklepa). Zato pa dobiš splošno napotnico za porod, ki jo vzamejo v katerikoli porodnišnici v Sloveniji.
Jaz bom tudi šla v Postojno, vendar sta v mojem primeru obe porodnišnici, ljubljanska in postojnska, enako oddaljeni.
Sb, nič te ne strašim, samo dejansko nikoli ne veš kje boš ko je treba iti, ne moreš pa zadnja 2 meseca kar čepeti pred porodnišnico. Najbolje, da na tistem posvetu v PO vse vprašaš, tudi to, če lahko pred rokom prideš k njim in počakaš na porod (mogoče se pa da). Jaz se o tem nisem nič zanimala, ker je še prezgodaj, pa tudi mislim v LJ, če bo sila pa v KR, ker je pač bližje. Kaj vem o tem bom premišljevala ko bom dobila popadke, saj bodo že poskrbeli zame kamorkoli bom že prišla. Saj me ne bodo kar pustili tam nekje zunaj na hodniku… vi pa tu nimate kaj iskat???
Ti samo ne misli na prejšni porod, ker saj veš vsak porod in vsaka nosečnost je nekaj posebnega in nikjer ne piše, da bo tokrat isto ko zadnjič.
LP