berem tole in mi je padla ena ideja. ne vem, se ne spoznam prav dosti, zato prosim za nasvete oz. mnenja.
in sicer: zelim shujsati. ampak nimam discipline pri hrani – ko zacnem jest, na znam nehat. ce pa sploh ne zacnem, pa je Ok. ideja: nic jesti, dokler ne dosezem zazeljene teze. (-20 kg)
verjetno se slisi malo noro in fanaticno… ma kaj pa vem, takole ne brzino se mi zdi kar vredu. voda. pa kake vitaminske tablete.
ka pravite???
Da me boli, ker je toliko pametnega na teh forumih napisano, ker je tukaj par ljudi, ki je shujsalo, ali pa se preprosto spoznajo na te procese, ker jih spremljajo pri sebi, potem pa se vsak dan pojavi n stevilo tem s totalno absurdnimi idejami, a la post, atkins, sprememba metabolizma ipd…
Vsem hujsarjem, ki se vedno mislijo, da bodo nekega dne naleteli na cudezno dieto, priporocam izdatno dozo katarze ob:
Ou….glej, ne se užalit…ma kaj si kaj pila? Telo je tvoje in delaj kar hočeš, ampak to kar si napisala je najbolj neumna poteza. Izgubila boš samo vodo in na koncu boš kot puding…..ker ne boš imela moči za telovadit. Ma hallooo?? Ko boš odločena…100%, da hočeš shujšat, pol se oglasi….in ti bomo predlagali, ampak dokler ti hodijo take po glavi nima smisla. Očitno nimaš dovolj motivacije. Da bi le vedela kako lahko se je spravit na dieto oz. ne, mislim,…..zdravo se prehranjevat. Samo malo počistit je treba v glavi. Sama sem shujšala tako. In neverjetno hitro. Ničemer se nisem odrekala, le jedla sem vsake tri ure, pa tudi če nisem bila lačna. S stradanjem pa ne boš prišla daleč…žal…..
Hej, previdno ! Odvečni kilogrami so le posledica nečesa nerešenega v nas, zato predlagam, da ne rešuješ samo svojih kil. Rešitve, ki se pokažejo dolgoročno kot dobre, zahtevajo premislek, iskren pogovor s seboj in verjetno odgovore na vprašanja ZAKAJ MI JE SPLOH POTREBNA SPREMEMBA, ZAKAJ BI in ZAKAJ SE NE BI TRUDIL, KAJ DOBIM in KAJ IZGUBIM, ZA KOGA TO DELAM …
Ali obstaja sploh kakšna enostavna in hitra rešitev za rešitev problema (za kakršenkoli problem)?? Redko, redko. Realneje je sprejeti, da nas čaka garanje. Pa če to sprejmejmo, je dobro doseči vsaj majhen napredek v doglednem času, da se nam ne zgodi SPET, da obupamo.
Skratka, prenajedanje je nasilje nad telesom, slab post pa tudi!
Če pa se zadeve lotiš s premislekom, nekaj znanja in ljubeznijo do telesa … to pa je lahko druga pesem. Za premislek o postu in eventuelni izvedbi predlagam, da si pomagaš s knjigo S POSTOM KOT PREROJENI – Hellmut Lu:tzner, dr. med.
Post lahko sicer delamo prvenstveno zaradi izgube teže, vendar ga v skladu z prej napisanim predlagam bolj za prečiščevanje telesa in misli (izguba kilogramov pa je prej stranski učinek, sicer dobrodošel, kot pa glavni cilj).
Moje izkušnje s postom so pozitivne. Opravljen post je izkušnja in dosežek, vendar je sprememba prehrane (in načina življenja) po postu tisto kar da pravo težo postu. Pa lep pozdrav.
Bo kar držalo. S postom dedinitivno ne boš shujšala 20 kg. Predvsem pa vedi, da ne boš izgubila maščob ampak prevsem in najprej mišice. Sestavljene so predvsem iz vode in če ne dobijo hrane, splahnijo. Puf in jih ni več. Maščobe se baje 4x težje razgrajujejo / porabljajo, za to je potrebna aerobna vadba in ne stradanje. Tam j učinek ravno nasproten. Lahko si že neštetokrat brala o tem, kaj se zgodi, ko telo začne štediti vse kar dobi iz preprostaga razloga, ker ne dobi dovolj hrane.
Mnogo lažje bi se bilo postiti teden ali dva in potem imeti idealno težo, kot pa telovadit, pazit na prehrano in počasi izgubljati kilograme. Zato to pač ne gre tako.
Potrebna je The hard way pot. Kakor se maščobe kopičijo postopoma, jih je potrebno postopoma izgubljati. A o tem je že toliko napisanega, dati ne bo težko najti kaj uporabnega na to temo.
Matjaž
Kaj je zdravo in kaj ni prepuščam tvoji presoji, če pa te je že prešinila ideja o postu, naj ti povem, da ga izvajam vsako lepo po 10 dni in sem še živa.
Malo zato, da ščistim telo, malo pa zato, da izgubim kak kg preveč, ki se hinavsko nabere čez leto.
Kupi si v lekarni javorjev sirup MADAL BAL in ga po navodilih pij 10 dni.Opozarjam!!!!
Treba je trda volja in trma, da ne ješ nič, piješ poleg sirupa še ogromne količine vode ali metinega čaja IN NIČ DRUGEGA.
S sirupom dobiš vse vitamine, minerale, tako da ni nič groznega in noben puding ne postaneš.
Skrbeti pa moraš za rekreacijo, kot prej (da se ne bi slučajno ulegla v posteljo in čakala, da mine 10 dni).
MAXI
dejhu, pisi: [email protected]