Najdi forum

Pospešen srčni utrip

Spoštovani

Na vas se obračam z vprašanjem, ki je povezano s prehitrim bitjem srca. Sem 22 letno dekle, z utripom nad 90/min v popolnem mirovanju. Bila sem pri osebnem zdravniku, ki je odpravil možnost povečane ščitnice. Napotena sem bila h kardiologu, ki ni odkril nepravilnosti v delovanju srca (preko EKG). Mi je pa povedal, da sem verjetno potencialna za zgodnejši razvoj hipertenzije.

Glede na to, da zdravniki pravijo, da ne morejo nič storiti oz. da zdravila zame nimajo, me zanima ali obstaja kakšen postopek ali zdravljenje v tradicionalni kitajski medicini. Priznam, da ne vem skoraj nič o tej medicini, vendar bi zelo rada izvedela kaj več o vašem mnenju in morebitnem zdravljenju prehitrega srčnega utripa.

Zahvaljujem se vam za odgovor.

Draga Tika_Taka!

TKM pozna kar nekaj vzrokov prehitrega bitja srca. Na splošno bi jih lahko razdelili na dve večji kategoriji: prehitro bitje srca zaradi pomankanja ali zaradi presežka.

Pomankanje je lahko:

– pomankanje krvi v srcu
– pomanjkanje energije (qi) v srcu
– pomankanje srčnega yin
– ” srčnega yanga ali upad srčnega yanga

Presežek pa je lahko:

– ogenj v srcu in/ali meridianu
– sluz onemogoča pravilno delovanje srca
– zastajanje krvi v srcu in/ali meridianu.

Seveda je lahko vzrokov še več, ki pa niso povezani s srcem. Za diagnozo bi potrebovala več podatkov in pregled.

Kot ste opazili ima TKM povsem svojo terminologijo, ki nima nobene zveze z alopatsko medicino. Z zdravljenjem takšnih težav, kjer je po alopatski medicini vse b.p. ima TKM velike uspehe, ravno zato, ker se osredotoči na tisto kar se neposredno ne vidi in ne otipa.

Vse dobro!

Mag. Jadranka Perl --- "Be still like a mountain and flow like a great river." - Lao Tzu

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close