Najdi forum

Poškodovano stopalo

Pozdravljeni.
V sredo sem si po zdrsu na stopnicah pridelala gips in mirovanje. Diagnoza, ki so mi jo po četrtkovih 5 urah na urgenci postavili je zlom lateralne cuneinormne kosti, medtem ko je gleženj nepoškodovan. Zanima me, kako dolgo se ponavadi nosi gips pri taki poškodbi? So možne kakšne komplikacije, da bi bila potem potrebna operacija?

Hvala za odgovor in lep pozdrav,
Sara.

Spoštovana,

običajno se po taki poškodbi nosi gips 6 tednov. Mogoče je, da se zlom samo z mirovanjem ne zaceli in je pozneje potrebna operacija. Zelo verjetno gre za sklepni zlom, ki praviloma zapušča posledice (v vašem primeru zelo verjetno blage – bolečine?).

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

Najlepše se Vam zahvaljujem za odgovor. Še eno vprašanje bi imela – bom lahko spet normalno aktivna (tek) po določenem obdobju okrevanja ali se bom mogla vedno držati malo nazaj? (Stara sem 22 let, če ta podatek kaj pomaga.)

Pozdrav.

Spoštovana,

na odgovor na zastavljeno vprašanje bo potrebno počakati vsaj 3 mesece od poškodbe…

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close