Poskodovana sluznica?
Pozdravljeni,
Prosila bi za en strokoven nasvet za nasega 4,5 letnika.
Fantek je v zadnjih 3-4 tednih prebolel 2 virozi, ena z rahlo otezenih dihanjem – ventolin. Pridno smo nosek spricali z fiziolosko oz ulivali 5ml v nosnice, ter do 3x na dan posesali z aspiratorjem za na sesalec. Do sobote smo imeli se kaj za ven posesati, potem pa nic vec. Kljub temu je imel se zmeraj nos zamasen, tako se je slisalo.
Ceprav je otrok zdrav sploh ne more dihati, kot bi mu dali stofelce v nos.
V ponedeljek smo bili pri pediatru, sama se je zelo cudila kako tezko diha, po nasvetu jemali tudi zyrtec pa je skos isto.
Skrbi me ce ni to slucajno kaksna mehanska poskodba sluznice zaradi sesanja. Mogoce vzrok je tudi v istocasni uporabi operila z nekaj dni pavze vmes. Dodamo se kurilno sezono, ter obcutljivost na prah, plesni.
Lahko dodam, da je ze en teden na zascitni terapiji s Singularjem. Vmes ko je bil zdrav je bil tudi 4x na plavanju, kjer so se dosti potunkali (ze takrat je imel obcutek zamasenega nosu). Sedaj pa je nemogoce, smrci tako, da se slisi v sosednji sobi – lovi zrak, potem itak zacne dihati z usti.
Kaj bi to lahko bilo? Ali naj recemo za napotnico za nujen pregled pri specjalistu? Kaj lahko mu damo za regenarcijo sluznice?
Vnaprej hvala.
Teja
Ps. Danes sem ga slucajno dotaknila za nos, pa je rekel naj pazim ker ga boli.
Upam, da moja slovenscina je dokaj pravilna in razumljiva:)