Najdi forum

poškodovana nimfa

Bilo je sončno jutro, ko je od nekoga mala nimfa zagledala odprto okno in poletela ven. Med raziskovanjem bližnje in daljne okolice se je vedno bolj zgubljala, ko se je srečala z zlobno vrano. Vrana jo je zgrabila za krilo in začela kljuvati v glavo.

Takrat je stopila v igro moja mama, ki je vrano odgnala in krvavečo nimfo peljala na kliniko, kjer so ugotovili zlomljeno krilo in nobenih drugih hujših neozdravljivih poškodb – razen ekstremnega šoka.

Sedaj je torej nimfa (še brez imena) pri nas in nimamo pojma kako skrbeti za njo. Trenutno je še v majhni kletki, primerni za skobčevke – ki mi je umrla pred enim mesecem 🙁

Vemo, da je samček, ne vemo starosti, v enem dnevu je pa že prišel toliko k sebi, da odžvižgava nazaj, noče pa jesti, niti piti – kar pa upam, da se bo zboljšalo, ko se navadi novega okolja.
Verjetno bom imela z njim še veliko dela, vsaj dokler se mu krilo ne zaceli, zato bi prosila za malo pomoči.
Kako veliko kletko potrebuje?
Bi mu lahko kupila družbo (ko se pozdravi seveda)? Enako staro nimfo bom težko najdla, je torej lahko mlajši? Je bolje samička ali lahko tudi samček?
O hrani sem že prebrala nekaj na netu…človeška hrana pač ni za živali, to sigurno.

Pa kako nej se sploh lotim, da se nas bo navadil? Že tko revček zgleda z oskubljeno glavo in povitim krilom in grozeče obrača kljun proti čemurkoli kar se mu približa (zraven spada še grozeče piskanje), tako da si še solate nisem upala dati v kletko (sem pač navajena na manjše ptiče z manjšimi kljuni :-).

Hvala za vso pomoč.

A ji daš piti? S kapalko ali injekcijo?

poskušala sem z inekcijo… nekaj mi je uspelo spraviti notri, pa niti ne vem koliko grobo lahko poskušam, ker se tako grozeče obrača (in ker naj bi jo zaradi šoka pustila čim bolj pri miru, da pride k sebi) in tudi ne vem kako naj jo primem zaradi polomljenega krila…
Tako pri vodi kot hrani je pa tako, da takoj ko ji dam v kletko, gre pogledat kaj to je, malo gleda in se obrne stran.
Ko sem jo zvečer pokrila, je pa šla jesti hrano, tako da upam, da se privaja…

Mislim, da je bolje,da ji ne iščeš družbe. Že tako je imela slabe izkušnje z vrano…. Morda se bo prijateljčka celo bala. Nameni ji čim več pozornosti, kupi ji kletko, primerno za srednje velike papige in dobro hrano. Jaz kupujem striktno samo Vitakraftov Menu za nimfe in seveda ostale Vitakraftove dodatke k hrani (krekerje, koktejle…). Namneim ji tudi zelenjavo (razen kapusnic) in sadje. Vitakraft je na področju ptičev res najboljša hrana. Kupila sem že tudi hrano Hobby Vit, pa je bila tako nagravžno zaprašena in čudna (kot bi bila plesniva), zato vztrajam na Vitakraftu. To hrano dobiš povsod. Mislim pa, da je najceneje v Semenarni v BTC-ju (tam jaz kupujem).

dons mi je urla nimfa ful sm biu navezan na njo in zdej mi je poginla mam pa se eno pa upam da mi nau še ta

New Report

Close