Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Zavarovanja Poškodovan parkiran avto v Črni gori

Poškodovan parkiran avto v Črni gori

Živjo,

včeraj sem se vrnil iz dopusta v Črni gori, kjer se mi je v parkiran avtomobil zaletel srbski državljan.

Na mestu nisem klical policije, imam pa podatke iz zelene karte povzročitelja.

Avto imam sicer kasko zavarvan pri zavarovalnici Tilia (z 1% odbitne franšize) zanima pa me sledeče:

ali se mi splača ukvarjati z dokazovanjem krivde s podatki povzročitelja in kako se tega sploh lotiti?

ali enostavno na zavarovalnici prijavim, da se mi je v avto zaletel nekdo na enem od ljubljanskih parkirišč?

Za vašo pomoč in svetovanje se vam že vnaprej zahvaljujem.

Ob vsaki nesreči,katera se dogodi našemu državljanu v tujini je potrebno poklicati policijo in izpolniti evropsko poročilo.To je zadosten temelj,da korespondenčna zavarovalnica v državi oškodovanca prevzame in reši primer.Če tega niste storil,bo to pravno težko dokazati,Vaš primer bo tako težko rešljiv.
Upam,da razumete,zakaj vam na zadnje vprašanje ne morem odgovoriti.
Lepo pozdravljeni in srečno.Bruno

************************** Zavarovalna pisarna B & M Bruno Šneberger s.p. Bruno Šneberger Uradne ure: Vsak dan. gsm: 051/625-611 gsm: 070/867-040 Uradne ure: Od 8.00 do 16.00 tel/fax:01/429-7100 Mail: [email protected]

New Report

Close