Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina poškodba rame

poškodba rame

Spoštovani
Pred 8 dnevi sem grdo padla na ramo (zgornji del) na beton. Dva dni nisem mogla dvigniti roke niti roka ni bila kaj prida uporabna. Sedaj po osmih dneh je gibanje boleče pri kroženju navzven in pri dvigu roke. Skoraj nenehno pa čutim pekočo bolečino v zgornjem delu rame . Zgornji del rame – kost je na pritisk še vedno boleč. Zanima me, koliko časa bo še trajala bolečina (močno me ovira pri delu) in če lahko iz opisanega razberete vsaj približno za kakšno poškodbo gre.

Spoštovani!

Opis poškodbe (direktni udarec na ramo) še najbolj ustreza poškodbi sklepa med lopatico in ključnico, ki se po poškodbi mogoče ni najbolje zarastel, ali pa težave povzroča brazgotinjenje kot posledica poškodbe. Bolečina se bo postopoma umirjala, v nasprotnem pa bo treba na pregled in preiskave. Vsekakor bi vam lažje odgovoril zdravnik ob pregledu.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Draga ga. Neja,
Tudi sam sem padel na ramo pri čemer sem imel počeno kost in več kot mesec dni zaradi stalnih bolečin nisem spal. Sicer sem šel takoj k zdravniku in dobil opornico TODA NISEM JEMAL SREDSTEV PROTI BOLEČINAM IN NISEM HLADIL RAME Z LEDOM, kar je pri udarninah nujno!! Sredstva proti bolečinam preprečijo vnetje tkiva. Še danes po 4 letih rama ni dobro gibljiva, tudi po številnih fizioterapijah. Končna diagnoza je ZAMRZNJENA RAMA vendar se gibljivost sklepa še vedno počasi izboljšuje.
Torej ga. Neja, takoj k zdravniku-ortopedu, kjer naj vam predpišejo zdravila in postopek zdravljenja in kasneje fizioterapijo. Predvsem pa, bodite vztrajni, in opozorite zdravnike na bolečine!!

Lep pozdrav
Nace

New Report

Close