Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Poskodba pregiba – noznica

Poskodba pregiba – noznica

Spoštovani!

2 tedna nazaj sem bila na depilaciji, kjer mi je na pregibu noznice s potegom trakca poskodovala kozo (je malo krvavelo). Dober teden nazaj me je zacelo srbeti na tem predelu, pa se nisem kaj pretirano s tem ukvarjala, dokler nisem slucajno bolj natancno pogledala, kaj se dogaja. Ranica se je zadebelila in se res grdo celi-mazala sem z bepanthenom plus (2dni), ker izboljsanja nisem opazila sem poskusila se s Canestenom in z olivnim oljem. najraje bi vam poslala sliko, kako tocno je videti, pa ne vem, kam lahko posljem? Ker sem v 31.tednu nosecnosti, ne bi rada prevec eksperimentirala in mazala s kr vsako stvarjo, sploh ker ne vem kaj je to. Koza je podobna kot bi imela glivice-mogoce celo lisaj-je zelo zadebeljena koza na tem predelu in malo bela-ni od kreme. Me pa to in srbi in boli.

 

Spoštovani,

rane se z ničemer ne maže. Če je potrebno, se jih antiseptično pokrije (npr. z gazo), sicer pa se jih pusti pri miru. Če se malo zagnoji in gre zgolj za površinsko dogajanje, se zadevo zgolj umiva z milom in pokriva, sicer pa pusti pri miru. Z antibiotiki se zdravi le, če se začne limfangitis in otečejo lokalne bezgavke. Pri normalno odpornih, odraslih osebah se tovrstne površinske rane zacelijo same in manj ko jih pri celjenju motimo razen z osnovno nego, lepše celijo.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close