poskodba noge – kaj se lahko…
Pozdravljeni!
Prosila bi za nasvet.. Pred kakima dvema mesecema mi je na desno nogo padel motor. Nisem sla k zdravniku, ker sem bila na pocitnicah in je bolecina dokaj ponehala, pa mislila sem, da je le udarec.
Ker me je cez 14 dni noga se vedno bolela, sem prosila zdravnico za napotnico za rentgen.. To je trajalo nekaj casa – danes je od udarca ze skoraj 2 meseca. Na RTG se ni videlo nic posebnega, tako da zgleda zlomljeno in poceno ni nic, noga me pa se kar boli..
Bolj natancno – boli na nartu,nekje na sredini…
Boli pa v bistvu ko nekaj casa mirujem in nato zacnem hoditi (ko se razmigam, je bolje), pa ce stopalo premaknem gor in v desno. Obcutek je, kot bi imela natrgano kaksno vez ali misico? Nimam pojma, ne spoznam se… 🙁
Mi lahko prosim predlagate kaj se lahko naredim? Bi se z ultrazvokom dalo videti, ce je kaj narobe z misicami ali kitami? kaksen ultrazvok in kje ga lahko opravim?
Ali pa naj samo cakam in upam ,da bo bolečina prenehala 🙁 Hvala za odgovor!
Zelo verjetno je, da je vzrok vaših težav padec z motorjem. To, da se na Rtg ni videlo nič, je seveda dobro. Pravilno sklepate, problem lahko izhaja iz ligamentov ali vezivnega tkiva. Obstoja pa tudi možnost, da so težave povzročene z nadraženostjo hrustanca na nartnem sklepu, kar se tudi ne da videti z Rtg.
Najboljše bi bilo, da pridete na pregled v našo ordinacijo, s seboj prinesite tudi slike, če jih imate in mislim, da bomo lahko ugotovili vzrok vaših težav in ga tudi odpravili.
Lep pozdrav,