Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Poškodba materničnega vratu

Poškodba materničnega vratu

Lep pozdrav

V 27 tednu nosečnosti z mobi dvojcki sem opravila feticid v ukc ljubljana zaradi hudih napak v razvoju pri obeh plodih. 11.11 sem v začetku 27 tedna rodila dva mrtva dečka.Imela sem naravni porod pri katerem se je poškodoval maternicni vrat ,ko so opravili ročno čiščenje posteljice ,ker se sama ni odluščila so ugotovili manjso poškodbo vratu ,ki so jo tudi uspešno sanirali.pri odpustu iz bolnišnice ni nihče konkretno komentiral kaj to pomeni za naslednjo  nosečnost.rekli so samo da počakam izvide genetike pred naslednjo zanositvijo.Vsi izvidi so bp in je nepojasnjen vzrok krvavitve v možganih obeh plodov.

Zanima me predvsem kdaj bi se lahko odločila za prenos zamrznjencka,ker tudi leta niso na moji strani.kmalu jih bom dopolnila 39.

Hvala

Lp

Odgovor na objavo uporabnika
Ursa675, 20.02.2025 ob 15:02

Lep pozdrav

V 27 tednu nosečnosti z mobi dvojcki sem opravila feticid v ukc ljubljana zaradi hudih napak v razvoju pri obeh plodih. 11.11 sem v začetku 27 tedna rodila dva mrtva dečka.Imela sem naravni porod pri katerem se je poškodoval maternicni vrat ,ko so opravili ročno čiščenje posteljice ,ker se sama ni odluščila so ugotovili manjso poškodbo vratu ,ki so jo tudi uspešno sanirali.pri odpustu iz bolnišnice ni nihče konkretno komentiral kaj to pomeni za naslednjo  nosečnost.rekli so samo da počakam izvide genetike pred naslednjo zanositvijo.Vsi izvidi so bp in je nepojasnjen vzrok krvavitve v možganih obeh plodov.

Zanima me predvsem kdaj bi se lahko odločila za prenos zamrznjencka,ker tudi leta niso na moji strani.kmalu jih bom dopolnila 39.

Hvala

Lp

Če je bila poškodba oskrbljena, ni za pričakovati zapletov v naslednjih nosečnosti. Za ponovni transfer se lahko odločite nekaj mesecev po prekinitvi nosečnosti. Če imate zamrznjene zarodke, vaša starost ne vpliva tako veliko.

srečno, lp, N

***prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., ginekologinja in porodničarka *** vodja Centra za nosečnice, Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo Postojna, *** samoplačniška ambulanta v MCCZ, Parmova 53, Ljubljana (naročanje na 051 321 224) *** terapevtka medicinske hipnoze

New Report

Close