Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Poškodba glave pri dojenčku

Poškodba glave pri dojenčku

Spoštovani.
Na skoraj enoletno hčer se je zjutraj prevrnilo prazno visoko stojalo za perilo. Zajokala takoj in se tudi takoj pomirila. Nastali sta dve manjši buski. Skrbi me predvsem, da je nanjo udarilo direktno ogrodje od stojala, ki je trše. Priporočate obisk pri zdravniku takoj danes? Zaenkrat je ok, normalno razpoložena. Se lahko kakšne posledice pokažejo kasneje?

Hvala, lep dan.

Poškodbe glave, ki bi kazale na poškodbe centralnega živčnega sistema (CŽS), lahko potekajo:
1. s takojšnjo nezavestjo, torej neodzivnostjo, ki lahko traja nekaj selund, nekaj minut ali tudi dlje. V tem primeru pokličete 112.
2. brez takojšnje izgube zavesti, pa je kljub temu prišlo do poškodbe CŽS. V tem primeru je otrok po poškodbi zavesten, takoj zajoka, potem pa se začne njegova zavest ožati, postane upoćasnjen, slabo odziven, kaže glavobol, lahko tudi bruha.
Manjše buške in poškodbe potekajo brez zapletov in za takšne poškodbe obisk pri zdravniku ni potreben.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close