Pozdravljeni!
Prosila bi vas za pomoč. Pred dvema dnevoma sem parkirala avto na parkirišču za dve uri. Medtem, ko me ni bilo, je iz strehe stanovanjskega bloka padel sneg in mi poškodoval avto (razbita sprednja šipa, upognjena streha in hauba). Policija je naredila zapisnik in mi dejala, da se povrne škoda iz stanovanjskega zavarovanja. Danes sem poklicala na zavarovalnico in so mi dejali, da moram sama poiskati lastnika stanovanja in pri njem dobiti št. zavarovalne police. Do tega podatka pa ne morem priti, ker se vsi stanovalci izmikajo (nihče nič ne ve). Ali mi lahko kaj svetujete, kako si lahko povrnem škodo oz. kakšen je postopek v tekšnem primeru?
Že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovor in vas lepo pozdravljam!
Ela
Spoštovani!
Najprej poiščite upravnika ali hišnika v stanovanjskem bloku.Ponavadi so oni seznanjeni,na kakšen način oz. pri kateri zavarovalnici je zavarovan stanovanjski blok.
Večinoma pa za te stvari skrbijo upravitelji stavb in se takšne zadeve urejajo preko njih.
Plačilo škode na vašem avtomobilu bo plačala zavarovalnica in sicer iz naslova odgovornosti tretjih oseb,v kolikor zavarovanje stanovanjskega bloka obstaja.Toliko zaenkrat,če pa boste še kaj potrebovali pa le napišite.
Lepo vas pozdravljam, Bruno
Pozdravljeni!
Meni se je danes zgodilo povsem enako. Udrto imam streho, razbito desno ogledalo, poškodovana desna prednja vrata, in povsem uničena vrata prtljažnika. Seveda je razbito tudi zadnje steklo. Upravitelj bloka, kjer se mi je to zgodilo je Dominvest, čeprav ima večina stanovalcev stanovanja v svoji lasti. Ali kdo ve, če imajo pri Dominvestu urejeno zavarovanje za omenjeno škodo?
Ela, če še bereš MON me zanima kako se je tebi izšlo???